Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar și în condițiile restrictive ale pandemiei, mirciștii au celebrat Ziua Limbilor Europei

ro

28 Sep, 2020 00:00 3053 Marime text


Începând cu anul 2001, proclamat de către Uniunea Europeană şi Consiliul Europei „Anul european al limbilor”, ziua de 26 septembrie este declarată Ziua Limbilor Europei, moment important în care se celebrează diversitatea lingvistică a unui spaţiu geografic atât de eterogen. Obiectivele acestui eveniment anual sunt: promovarea plurilingvismului şi încurajarea studierii limbilor străine în toate statele europene, dar şi conştientizarea valorii patrimoniului lingvistic european.


Cunoașterea mai multor limbi străine este un atu într-o lume atât de dinamică, în care flexibilitatea, adaptarea rapidă şi capacitatea de învăţare permanentă sunt calităţi indispensabile reuşitei. În plus, cunoaşterea mai multor limbi este esenţială pentru înțelegerea reciprocă, stabilitatea democratică, activitatea profesională și schimbul de experiență cu alte țări.


Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a celebrat Ziua Limbilor Europene, după cum ne-a informat prof. Florentina Gheorghe, responsabil cu comunicarea, prin diverse activităţi realizate cu elevii de-a lungul întregii săptămâni, dezbateri, realizarea de postere pe tema diversităţii lingvistice etc, dar şi printr-o acţiune de amploare, care implică mai multe instituţii de învăţământ, şi anume Concursul județean plurilingvistic şi de creaţie artistică „Creo creare”, înscris în Calendarul concursurilor școlare județene organizate de ISJ Constanța.


Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu şi de liceu care studiază limbi precum: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, portugheza, turca sau rusa şi a avut drept obiective: dezvoltarea abilităţilor de lucru ȋn echipă, crearea unui cadru propice pentru comunicare în limbă străină şi înlesnirea accesului la cultura și civilizația europeană în mediul online.


Cei 225 de elevi participanţi au creat, în echipe, texte (poezie/ proză scurtă/ eseu) şi desene/ partituri/ scenarii, pornind de la citatul, foarte potrivit pentru perioada pe care o traversăm cu toţii: „În viaţă nu trebuie să aştepţi să treacă furtuna, ci să înveţi să dansezi în ploaie” (anonim).



Citește și:

#ConstanțaEsteBine Palmaresul șahului constănțean îmbogățit și de medaliile aduse de mirciști


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii