Cine sunt cei trei candidați la funcția de rector al Universității „Ovidius” din Constanța. Averile și interesele (documente)
Cine sunt cei trei candidați la funcția de rector al Universității „Ovidius” din Constanța. Averile și
14 Mar, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
7246
Marime text
Biroul Electoral Central al Universității „Ovidius” din Constanța a înregistrat patru dosare de candidatură la funcția de rector al Universității „Ovidius” din Constanța. Dintre acestea, au primit aviz favorabil dosarele următorilor candidați: prof. univ. dr. Eden Mamut, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu și prof. univ. dr. Dumitru Octavian Unc. Dosarul candidatului Tiberius Dănuț Epure a primit aviz negativ. Primul tur de scrutin pentru alegerea rectorului va avea loc în data de 25 martie 2020.
Dan Marcel Iliescu, președinte al Senatului Universității „Ovidius“
Decanul Facultății de Medicină, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a fost ales, recent, președinte al Senatului Universității „Ovidius“ din Constanța. Candidatul la funcția de rector Dan Marcel Iliescu este din anul 2014 decan al Facultății de Medicină. În anii 2012 - 2014 a ocupat funcția de prodecan al Facultății de Medicină a Universității „Ovidius“. Din anul 2006, este responsabil și șef al Biroului pentru Relații Internaționale al Facultății de Medicină. Din anul 2002 este doctor în Științe medicale, confirmat cu diplomă de doctor din 27.11.2002, emisă de Universitatea „Ovidius" Constanța. În 1999 a devenit medic specialist, specializarea medicină sportivă. În anul 1997 a absolvit cursul de Psihopedagogie din cadrul Departamentului pentru pregătirea personalului didactic, iar în anul 1990 - Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila“ București.
Potrivit declarației de avere, completată în luna iulie 2018, Dan Marcel Iliescu deține o casă de 61,4 mp în Curtea de Argeș. Acesta nu deține terenuri, bunuri sub formă de materiale prețioase, bijuterii, obiecte de artă și de cult, colecții de numismatică, a căror valoare depășește 5.000 de euro. În conturi, Dan Marcel Iliescu păstrează mai multe sume de bani. În anul fiscal 2017, Dan Marcel Iliescu a obținut 116.958 lei de la Universitatea „Ovidius“. Din declarația de interese aflăm că Dan Marcel Iliescu este membru al mai multor asociații și societăți medicale.
Octavian Dumitru Unc, director medical al clinicii private MACTA
Octavian Dumitru Unc este absolvent al Facultății de Medicină Generală, IMF București, promoția 1985. Devine medic primar de Chirurgie generală în 1998, doctor în Medicină (specialitatea Chirurgie) din 2000, cu examen în cadrul UMF „Gr. T. Popa” Iași în 1999. Este cadru didactic al Facultății de Medicină Constanța din 1990, asistent, șef de lucrări și conferențiar universitar în cadrul Catedrei de Discipline Clinice chirurgicale a Facultății de Medicină din Universitatea „Ovidius”. Din 2007, devine profesor universitar, Facultatea de Medicină, Universitatea „Ovidius“ Constanța. În perioada 2006-2011, devine director medical al clinicii private de chirurgie MACTA - Medical Analysis Constanța. Ocupă funcția de șef al Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean Constanța în anii 2011- 2014, iar din anul 2015 este director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanța).
Potrivit declarației de avere, completată în luna octombrie 2014, singura disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Octavian Dumitru Unc deținea două terenuri intravilane de 190 mp fiecare, situate în Constanța, dar și o casă de locuit de 155,4 mp, situată în Constanța. Octavian Dumitru Unc avea în garaj un automobil Mercedes-Benz, fabricat în anul 2006. În conturi, candidatul la funcția de rector al Universității „Ovidius“ deținea, în anul completării declarației de avere, mai multe sume în dolari și lei. În anul fiscal anterior completării declarației de avere, adică anul 2013, Octavian Dumitru Unc a câștigat 44.758 lei de la Universitatea „Ovidius“, 35.747 lei de la Spitalul Județean de Urgență Constanța, 300.804 lei de la CMI Unc Octavian Dumitru, iar soția sa - 31.586 lei de la Spitalul Județean de Urgență Constanța.
Din declarația de interese aflăm că Octavian Dumitru Unc este membru al mai multor asociații și societăți medicale. „Cred, vreau și pot! Am depus dosarul de candidatură pentru funcția de rector al Universității „Ovidius“ din Constanța. Gândul meu este să preiau universitatea de la viitorii studenți pentru a o ridica la nivelul dorinței lor de peste ani, la o nouă identitate, o altă valoare calitativ superioară și la o responsabilitate crescută. Vreau să devin rectorul tuturor, al cadrelor din corpul didactic, al studenților, al tuturor celor care lucrează in aceasta instituție de învățământ superior dobrogeană“, a scris prof. univ. dr. Octavian Dumitru Unc.
Eden Mamut, directorul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie
Eden Mamut este director al Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Este președinte al Comitetului Științific al Platformei Europene pentru Hidrogen și Celule de Combustie FCH2JU, secretar general la Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, membru al Asociației Cluster MEDGreen pentru promovarea ecotehnologiilor și surselor alternative de energie, al Centrului pentru tehnologii spațiale - COSMOMAR.
A absolvit Universitatea Politehnica din București, în 1985. A obținut titlul de doctor în Științe Inginerești, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în 1999. A urmat stagii de specializare la Banca Modiala (1994), la Universitatea Tehnică din Istanbul (1995), la Centrul de Cercetări din Karlsruhe (2001 - 2002), la Academia Chineză (2003), Instituto Motori (2004), Argonne National Laboratory (2006), Rensselaer Polytechnic Institute (2008).
Este cavaler al Ordinului National „Steaua României” (2000), profesor de onoare al Universității Tehnice din Zaporoje, Ucraina (2015), profesor de onoare al Universității Tehnice și Pedagogice din Simferopol, Crimeea (2009).
Potrivit declarației de avere, completată în luna iulie 2019, Eden Mamut are două terenuri intravilane (unul de 990 mp în Constanța și unul de 1.245 mp în Eforie Sud), 10 terenuri agricole (unul de 1,2 hectare în Castelu, unul de 2,4 hectare în Castelu, unul de 0,6 hectare în Castelu, unul de un hectar în Mihail Kogălniceanu, unul de două hectare în Mihail Kogălniceanu, unul de 0,5 hectare în Mihail Kogălniceanu, unul de 0,6 hectare în Topraisar, unul de un hectar în Tuzla, unul de 800 mp în Tuzla și unul de un hectar în Tuzla), dar și două terenuri forestiere (unul de 1.245 mp în Eforie Sud și unul de 990 mp în Castelu). La acestea se adaugă mai multe imobile: un apartament de 74 mp în Constanța, un apartament de 51 mp în Constanța, un apartament de 65,6 mp în Constanța, o casă de 93,55 mp în Eforie Sud, dar și o casă de 76,56 mp în Eforie Sud.
Eden Mamut are trei automobile: Ford Mondeo, fabricat în 2007, Toyota Yaris, fabricat în 2006, și Nissan Qashqai, fabricat în 2011. În conturi bancare, Eden Mamut deține mai multe sume în euro, lei și dolari.
În anul fiscal 2018, acesta a câștigat suma de 129.202 lei de la Universitatea „Ovidius“, 15.264 lei de la Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, 38.424 lei de la RADET Constanța, iar soția sa - 24.380 lei de la Asociația Cluster MEDGreen și 34.740 lei de la SC ET Innovative Solutions SRL. Din declarația de interese, completată în anul 2019, aflăm că Eden Mamut este asociat în SC Et Innovative Solutions SRL și în SC ET Audit Energeic SRL.
În secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și interese ale celor trei candidați.
Citește și:
Gradații de merit pentru personalul didactic auxiliar al Universității „Ovidius“ din Constanța. Lista cu punctajele obținute de candidați, publicată de Comisia de evaluare (document)
Dan Marcel Iliescu, ales președinte al Senatului Universității „Ovidius“
Alegeri Lista profesorilor și studenților care fac parte din noul Senat al Universității „Ovidius“ din Constanța. Urmează alegerea rectorului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii