Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNMB, cel mai bun liceu din tara

ro

23 Dec, 2009 02:05 5196 Marime text
cap_4.jpgCâte trei licee sau colegii au fost înscrise, din fiecare judeţ, la Gala „Zece pentru România", însă marele învingător a fost Mircea cel Bătrân din Constanţa, renumit datorită zecilor de olimpici şi a programelor diversificate pe care le desfăşoară cu şi pentru elevi.

Ieri, în sala de sport a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân s-a sărbătorit premiul câştigat luni seară, în cadrul Galei, la categoria cel mai bun liceu din ţară. Cu această ocazie, mirciştii au susţinut şi un program artistic care a conţinut, printre altele, şi obiceiuri de iarnă.

La Ateneul Român, acolo unde s-au înmânat premiile, au fost prezenţi, din partea CNMB directorul acestuia, Vasile Nicoară, însă şi elevul de clasa a IX, Mihai Radu Popescu, medaliat recent cu aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori. „A fost o seară fantastică, o povară dulce pe care am împărţit-o cu un elev de geniu care este Mihai Popescu", a precizat prof. Nicoară. În plus, acesta a adăugat că elevul este numit acum „al doilea Einstein": „Este un copil normal, un copil bun, dar are o capacitate de inteligenţă, de muncă, extraordinară şi a confirmat. Iată, a luat medalia de aur la internaţionala de ştiinţe acum zece zile. Sunt convins că el va aduce în continuare numeroase premii".

cnmb.jpg„Acest premiu este încununarea muncii profesorilor şi elevilor. Distincţia este una specială şi ne onorează, însă şi mirciştii, mari şi mici sunt oameni speciali", a declarat, ieri, elevul Mihai Popescu. Despre învăţat, acesta spune că este o distracţie în sine deoarece aşa descoperă lucruri noi, interesante.

Diferenţa dintre CNMB şi celelalte licee şi colegii din ţară a fost, potrivit directorului Nicoară numeroasele proiecte în care sunt implicaţi profesorii şi elevii: „Existenţa unor profesori excepţionali şi faptul că ne bazăm pregătirea pe proiecte, cred că a creat acest plus de valoare faţă de liceele mari din ţară cu care ne asemănăm, doar că noi avem o diversitate de preocupări".

Ieri, la ceremonia de „sărbătorire" a premiului au fost prezenţi, pe lângă elevi, profesori actuali sau foste cadre ale CNMB, şi viceprimarul Decebal Făgădău, fostul prefect, Dănuţ Culeţu, ambii absolvenţi ai colegiului, inspectorul şcolar general Elena Buhaiev sau directorul Liceului Teoretic Ovidius, Cristina Anghel. „Nu suntem concurenţi, ci prieteni. Mereu am susţinut acest lucru. Suntem prietenii premianţilor", a precizat directoarea Liceului Ovidius. „Dacă alergi de unul singur şi eşti pe primul loc nu are nici un farmec", a răspuns prof. Nicoară, referitor la rivalitatea dintre cele două licee.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mikhai 23 Dec, 2009 11:26 Felicitari d-lor profesori,felicitari copii,felicitari constantenilor ,felicitari d-lui primar pt.locul 1 alaturi de Cluj obtinut de orasul Constanta.Pacat ca n-ati fost pe scena la decernarea premiilor sa multumiti guvernului pt. sustinere