Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNMB, cu cei mai multi premianti la Olimpiada Nationala de Fizica

ro

06 Feb, 2010 06:46 3503 Marime text
cap_4_mircea.jpgIeri, începând cu ora 09.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (CCS) a avut loc festivitatea de premiere a elevilor care au participat la Olimpiada Naţională de Fizică, organizată anul acesta la Constanţa. Cei aproximativ 700 de participanţi, elevi şi profesori au ocupat aproape toate scaunele sălii mari a CCS.

Olimpicii constănţeni au făcut şi ei o figură bună anul acesta. În clasamentul general după punctaje, judeţul Constanţa s-a situat pe locul cinci, cu 70,22%, după Hunedoara, care s-a clasat pe primul loc, Bacău, Bucureşti şi Maramureş. În clasamentul după premii însă, Constanţa a obţinut locul doi, după Bucureşti şi înainte de Hunedoara.

Deşi nouă elevi constănţeni au luat premii sau menţiuni, aceştia provin doar de la două unităţi de învăţământ, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân (CNMB) şi Liceul Teoretic Ovidius. Astfel, pentru clasa a VII-a, Daniel Adrian Aleca a obţinut premiul I, Ioan Ignat, premiul III şi Andrei Sabin Ţenea, menţiune, toţi trei de la CNMB. Tot de la CNMB a obţinut o menţiune şi Lucica Ştefania Moroianu, din clasa a VIII-a.

Cum era de aşteptat, mircistul Mihai Radu Popescu s-a clasat şi de această dată pe prima treaptă a podiumului, la clasa a IX-a. În plus, Ioana Mădălina Sas, elevă a Liceului Teoretic Ovidius a obţinut o menţiune. Din clasele a X-a, doar Alexandru Ionuţ Mihalcea - CNMB, a primit o menţiune, iar din clasele a XI-a, Antonia Miruna Oprescu - Liceul Teoretic Ovidius a făcut o lucrare de locul II, iar Monica Păun - CNMB, de menţiune.

Dintre toţi olimpicii numai unul însă a reuşit să obţină punctaj maxim, atât la proba practică, cât şi la cea teoretică. Denis Turcu, elev în clasa a VIII-a, la Colegiului Naţional Nicolae Bălcescu din Brăila a fost surpriza plăcută din acest an. „Pentru mine fizica mai are secrete doar la proba de baraj pentru lotul internaţional. Nu ajută doar pregătirea, trebuie şi un dar. Mă ajută foarte mult şi matematica. Şi aici sunt olimpic. La mate am medalii de aur, argint şi bronz", a precizat Denis Turcu. Pe lângă fizică şi matematică, acesta mai are însă o pasiune: muzica rock.

„Sunt bucuroasă că sunt premii frumoase, că s-a terminat cu bine această olimpiadă care a fost o încercare pentru noi nu atât prin faptul că nu am mai fi organizat şi alte olimpiade ci din cauza condiţiilor meteo şi a numărului mare de participanţi, 700. Însă totul a fost bine, o repetiţie pentru olimpiadele de informatică, de artă vizuală, de coregrafie, şi pentru celelalte pe care le avem de organizat în luna aprilie", a precizat la festivitatea de premiere inspectorul şcolar general Elena Buhaiev.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii