Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNMB, tot mai implicat in parteneriate internationale

ro

29 Oct, 2009 01:52 4134 Marime text
liceul_mircea_01.jpgActivităţile susţinute de Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa (CNMB) se pare că nu iau niciodată sfârşit. Şi în perioada 26 - 28 octombrie, la această unitate de învăţământ s-au derulat o serie de activităţi din cadrul unor parteneriate internaţionale.

În primul rând, reprezentanţii CNMB şi Vanier College din Montreal, Canada, au semnat un protocol de parteneriat. Acesta va permite un schimb reciproc de profesori şi elevi în scopul promovării competenţelor de comunicare în limbile engleză şi franceză, dar şi a competenţelor digitale.

Pe lângă acest aveniment a avut loc şi vizita de lucru a reprezentantului Ambasadei Franţei la Bucureşti, David Maguet.

Potrivit consilierului de imagine al CNMB, prof. Loredana Elena Tănase, David Maguet împreună cu elevii şi profesorii colegiului care sunt înscrişi în susţinerea primului bacalaureat în limba franceză au desfăşurat activităţi practice, dezbateri şi un valoros schimb de experienţă.

Un alt musafir de seamă a fost şi preşedintele English Speaking Union din India, Filip Borawake, care a ţinut o prelegere pe tema problematicii perfecţionării limbii engleze. În plus, acesta a adus în discuţie şi colaborarea dintre CNMB şi instituţiile de promovare a competenţelor lingvistice în limba engleză din România şi India. În acest sens, urmează realizarea unui schimb cultural care să vizeze atât profesori, cât şi elevi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii