Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:35 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, primul liceu din Constanţa care dă drept de vot elevilor în Consiliul de Administraţie

ro

02 Sep, 2015 00:00 4699 Marime text
Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa va fi prima instituţie de învăţământ din judeţ unde elevii vor avea propriul reprezentant, cu drept de vot, în Consiliul de Administraţie. Reprezentantul elevilor, care a împlinit 18 ani, va fi de acum înainte membru în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din ciclul liceal şi postliceal și va avea drept de vot.
 
Senatul a adoptat, în aprilie, propunerea legislativă privind modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 care prevede că reprezentantul elevilor va redeveni membru cu drept de vot în Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din ciclul liceal şi postliceal. Din Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ face parte şi Radu Matei, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Constanţa. Acesta a declarat că, de anul acesta, la propunerea sa, din CA-ul CNMB va face parte un elev al instituţiei. „Până anul acesta, elevii aveau voie doar să fie membri în CA, dar fără drept de vot. De anul acesta, datorită demersurilor înaintate de Asociaţia Elevilor din Constanţa, condusă de Alexandru Manda, la nivel legislativ s-a făcut această modificare. În urma discuţiilor avute cu membrii Consiliului de Administraţie al Colegiului Naţional «Mircea cel Bătrân», aceştia au conchis că, de anul acesta, un elev va avea drepturi depline în CA, la propunerea mea. Voi înainta această propunere şi CA-ului Colegiului Tehnic «Vasile Pârvan», unde sunt de asemenea membru. Până acum nu avem o propunere a elevilor în acest sens, decizia trebuie luată în consiliul consultativ al elevilor“, a declarat Radu Matei, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Potrivit propunerilor AEC, acest reprezentant al elevilor trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, respectiv să aibă 18 ani. Elevii îşi vor desemna democratic reprezentantul în acest for de decizie. În cazul unităţilor de învăţământ care nu au ciclu liceal, reprezentantul elevilor va avea statut de observator. Până în anul 2011, când a intrat în vigoare actuala lege a educaţiei, elevii erau reprezentaţi în Consiliul de Administraţie, ulterior ei devenind observatori, pentru ca, după adoptarea OUG 49/2014, reprezentantul elevilor să devină doar observator ocazional.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii