Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul de Creativitate in Fizica, gazduit de Universitatea „Ovidius"

ro

26 May, 2010 03:36 1960 Marime text
universitatea_ovidius_campus.jpgFaza naţională a Concursului de Creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu" va avea loc la Universitatea „Ovidius" Constanţa, în perioada 28-30 mai a.c.

Organizatorii din acest an ai concursului sunt Universitatea „Ovidius" Constanţa şi Societatea Română de Fizică - Sucursala Constanţa, Universitatea Maritimă Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, care se alătură partenerilor tradiţionali din Iaşi precum Universitatea „Al.I. Cuza" şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi". Deschiderea concursului va avea loc vineri, la ora 9.00, în Aula Magna a Universităţii „Ovidius" Constanţa.

„Concursul a fost iniţiat în 1995 şi a evoluat treptat, remarcându-se prin diversitatea oportunităţilor oferite elevilor de a-şi afirma capacităţile creatoare într-un context interdisciplinar, indiferent de profilul şcolii pe care o frecventează. Dacă celelalte concursuri şcolare de fizică au un caracter tradiţional, limitându-se la o tematică rigidă şi la probe scrise şi, mai rar, de laborator, la concursul „Ştefan Procopiu", elevii, individual sau în grup, sunt stimulaţi să-şi dezvolte propriile teme, modele şi metode de acţiune, teoretice sau practice", a precizat decanul Facultăţii de fizică, chimie, electronică şi tehnologia petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, prof.univ.dr. Mihai Gârţu.

Elevii judeţului Constanţa participă la concursul „Ştefan Procopiu" încă din anul 2000, iar numărul lor a crescut an de an, depăşind 1.500 la fazele judeţene din ultimii doi ani. În acest an, faza naţională prilejuieşte întâlnirea a circa 800 de tineri pasionaţi de fizică şi de aplicaţiile practice ale acestei ştiinţe din Alba, Bacău, Botoşani, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Sibiu, Suceava, Vrancea, Vaslui şi Constanţa. Datorită diversităţii de aptitudini şi competenţe evaluate în cadrul acestui concurs, numărul de participanţi este, în medie, de cinci - şase ori mai mare decât numărul elevilor ce participă la olimpiade.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii