Conferința internațională a lectorilor de limba română, la Universitatea Ovidius din Constanța. Când are loc evenimentul
Conferința internațională a lectorilor de limba română, la Universitatea Ovidius din Constanța. Când are
05 Sep, 2022 15:46
ZIUA de Constanta
1509
Marime text
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Institutul Limbii Române (ILR), organizează, în perioada 6-7 septembrie 2022, Conferința internațională a lectorilor de limba română, cu tematica „Limba română în lume – tradiție și internaționalizare”.
Evenimentul va debuta pe 6 septembrie 2022, ora 10:00, la Sala Senatului din Campusul UOC și se adresează specialiștilor din domeniul predării limbii și literaturii/culturii române pentru non-nativi, filologilor în formare, precum și tuturor celor care aspiră la o carieră în domeniul predării limbii române ca limbă străină. De asemenea, în deschidere, vor fi prezenți membrii conducerii UOC și ai Facultății de Litere, directorul ILR, conf.dr. Daiana Cuibus, și oficiali ai Ministerului Educației., transmit reprezentanții Universităţii Ovidius din Constanţa.
Manifestarea reprezintă o tradiție pentru profesorii care predau limba și cultura română în 54 de programe internaționale, la nivel universitar, iar existența programului de limba română ca limbă străină la UOC, încă din 1991, și faptul că un număr important de profesori ai Facultății de Litere au predat limba română în lume a determinat desemnarea UOC ca loc de desfășurare a conferinței.
Potrivit sursei citate, conferința se va desfășura pe trei secțiuni, precum: „Literatură și studii culturale”; „Limba română ca limbă străină”, și „Lingvistică”, care cuprind atât lucrări de comparatistică, literatură contemporană, literatură orală și etnologie, lingvistică teoretică și aplicată, cât și un număr important de lucrări de metodică a limbii române ca limbă străină. Totodată, în data de 6 septembrie, va fi lansat, în plen, primul număr al Anuarului Institutului Limbii Române.
După finalizarea prezentării lucrărilor în cele trei secțiuni, cea de-a doua zi a evenimentului va fi dedicată unei mesei rotunde cu tema „Lectoratele de limbă română între tradiție și perspective”, unde vor fi prezentate două proiecte – „Teste de limbă română” și „Revista I.L.R” – de interes major pentru toți cei implicați în diseminarea limbii române în alte țări, dar și în rândul vorbitorilor non-nativi din România, comunică lect. univ. dr. Mona Momescu și conf. univ. dr. Veronica Nedelcu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii