Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 02 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consorțiile școlare, proiect de metodologie pus în consultare de Ministerul Educației

ro

02 Sep, 2024 15:27 169 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației





 
  • Ministerul Educației a pus în consultare luni, 2 septembrie a.c. un proiect de metodologie care reglementează cadrul specific privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea consorţiilor şcolare la nivelul sistemului de învăţământ preuniversitar.

Consorțiile școlare sunt structuri asociative, fără personalitate juridică, constituite, în baza unui contract de parteneriat, din două sau mai multe unități de învățământ preuniversitar.

Unitățile de învățământ care fac parte dintr-un consorțiu școlar asigură, printre altele: prioritate cadrelor didactice angajate în unitățile membre ale consorțiului în etapele de mobilitate ale personalului didactic de predare; utilizarea în comun a componentelor bazei materiale ale unităților de învățământ din consorțiu (spații pentru procesul de învățământ, biblioteci, ateliere școlare, ferme didactice, cămine, internate, cantine, cluburi ale elevilor etc.); recunoașterea reciprocă a rezultatelor învățării și evaluării acestora.

Potrivit ministerului Educației, consorțiul școlar este condus de un consiliu director format din: directorul fiecărei unități de învățământ partenere și câte doi reprezentanți desemnați din cadrul consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ partenere.

„Prin Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor de excelență și performanță sportivă oferim un cadru unitar de funcționare a acestor centre cu scopul de a crește calitatea activităților oferite elevilor cu performanțe academice și sportive deosebite”, a transmis ministerul.
 

 
Citește și
Anunț important al Ministerului Educației după reuniunea privind proiectul Legii învățământului superior

 
 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii