Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Elevii au participat la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

ro

11 Dec, 2023 13:58 4556 Marime text
foto: Facebook/MDLPAElevii de clasa a VIII-a au participat astăzi la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională. 
 
Potrivit ISJ Constanța, astăzi, 11.12.2023, s-a desfășurat prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională, probă care s-a derulat în 130 de centre de simulare (unități de învățământ).
 
Subiectele au fost elaborate de o comisie constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, urmărind structura celor de la simularea națională din anii anteriori.
 

„Conform precizărilor legislative și metodologice în vigoare, rezultatele obținute de elevi la simulările județene vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
 
Menționăm că marți, 12.12.2023, se va derula cea de-a două probă, la disciplina matematică.
 
De asemenea, în perioada 13- 15.12.2023 se va desfășura simularea județeană pentru examenul de bacalaureat în 59 de unități de învățământ“ - au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

 

Inspectoratul Școlar Județean Constanța derulează pentru al doilea an școlar câte trei simulări județene pentru fiecare dintre cele două examene naționale- evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a și bacalaureat pentru clasele a XII-a și a XIII-a. Experiența anului anterior ne-a demonstrat că aceste activități reprezintă un reper al creșterii performanței la nivelul județului nostru, o oportunitate reală de familiarizare a elevilor cu rigorile examenelor naționale, precum și cu structura subiectelor. De asemenea, importantă este conștientizarea modalităților corecte de abordare a itemilor și a raportării la baremele de corectare. Prezența la aceste simulări confirmă faptul că elevii și părinții au înțeles importanța acestei etape în pregătirea responsabilă pentru examene, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

 
 Citește și: 

Ministrul Educației„Avem o proporţie mult prea mare de copii, de tineri de 15 ani care nu trec de nivelul 2 în testele PISA“​
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii