Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. LIVE TEXT Ședință Publică pentru stabilirea comisiilor de Bacalaureat (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Jun, 2024 10:06 498 Marime text
Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează joi, 27 iunie 2024, începând cu ora 10.00, în amfiteatrul de la Colegiul Comercial Carol I Constanța ŞEDINŢA PUBLICĂ pentru tragerea la sorţi a vicepreşedinţilor şi cadrelor didactice care vor face parte din comisiile din centrele de examen şi din centrul zonal de evaluare- bacalaureat, sesiunea iunie  - iulie 2024, conform art. 30 din Anexa 2 la O.M.E.C.T.S. Nr. 4799/31.08.2010, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat și art. 9, alin. (2) din O.M.E. Nr. 6156/31.08.2024, privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național - 2024.
 
Potrivit ISJ Constanța, la acestă ședință au fost invitați să participe reprezentanți ai consiliului județean al elevilor, ai asociațiilor reprezentative la nivel național ale părinților și reprezentanți ai sindicatelor din învățământ.

 „Precizăm că Ministerul Educației organizează vineri, 28 iunie 2024, extragerea președinților din centrele de examen și din centrul zonal de evaluare în prezența membrilor Comisiei Județene de Bacalaureat“ - au mai precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Conform ISJ Constanța în județul Constanța vor fi organizate 17 centre de examinare și un centru zonal de evaluare a examenului de bacalaureat. 

În cadrul ședinței publice vor fi extrași vicepreședinții și membrii pentru cele 17 centre. 

La ședința publică participă inspectorul școlar general al ISJ CONSTANȚA Sorin Mihai și inspectorul școlar general adjunct Loredana  Manolache. 

Sorin Mihai este președintele comisiei județene de bacalaureat, iar Loredana Manolache este vicepreședintele Comisiei.

La ședință sunt prezenți mai multi inspectori școlari.

"Vom avea și o instruire la aceasta ședința publică. Maine va avea loc extragaea președinților. Judetul Constanţa este foarte bine pregătit pentru organizarea examenului de bacalaureat", a spus Sorin Mihai. 


Extragea se face din lista cadrelor didactice care s-au înscris. 

Prima etapă în organizarea examenului de bacalaureat o reprezintă pregătirea sălilor de clasă. Examenul va fi monitorizat video.

"Nu uitați să verificați formularele tipizate, pungile în care vor fi depozitate lucrurile elevilor. Toate spațiile care nu sunt destinate desfășurării examenului trebuie sigilate. Sălile în care se desfășoară examenul vor fi monitorizate audio-video.

În situația în care în spațiul public apare un subiect, imediat este anunțat DIICOT. Se va face dosar penal.  Este obligatoriu sa păstrăm confidențialitatea. Nu uitați că pe fișe există un watermark.  În centrul de examen pot intra doar observatorii, delegații comisiilor județene. Orice tentativă de fraudă se raportează! Elevii care încearcă să copieze sunt eliminați din examen.



Este important să respectăm metodologia de organizare și de desfășurare a examenului de bacalaureat"' a mai spus Sorin Mihai. 



Citește și: 

Bacalaureat 2024Absolvenții de liceu susțin ultimele probe din cadrul probelor de evaluare a competenţelor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii