Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a început noul an şcolar la Constanţa! Emoţii, laude de sine, te-deum-uri, preoţi şi poliţişti

ro

18 Sep, 2012 13:28 9147 Marime text
1.jpgMii de buchete de flori, copii îmbrăcaţi la patru ace, părinţi înarmaţi cu aparate foto sau camere video, invitaţi de onoare, discursuri şi slujbe oficiate de preoţii parohi - aşa a arătat ieri prima zi de şcoală în întreaga ţară.

Dis-de-dimineaţă, elevii, de la mic la mare, s-au îndreptat spre unităţile şcolare pentru a participa la festivităţile de deschidere a noului an şcolar. Aici au fost întâmpinaţi de profesori şi directori, care le-au urat „bun venit". La finalul festivităţilor, copiii au fost invitaţi de diriginţi în clase, unde au aflat orarul, au primit manuale şi au împărtăşit experienţe din lunga vacanţă de vară. Inspectorul şcolar general, Răducu Popescu, a transmis un mesaj de felicitare către toate unităţile de învăţământ din judeţ în care le-a spus printre altele că „Anul şcolar 2012-2013 reprezintă pentru cei 110.000 de elevi constănţeni un nou început pe drumul cunoaşterii bazat pe valori morale, respect, competenţă şi profesionalism".

Debut de an şcolar la Fântânele

Şcoala cu clasele I-VIII Fântânele şi-a primit, ieri, elevii într-o atmosferă de sărbătoare. Festivitatea a debutat cu discursul directorului instituţiei, prof. Sofia Popescu şi al primarului Gheorghe Popescu. Înainte de a intra în clase, elevi au luat parte la o slujbă oficiată de preoţii George Daniel Oprea şi Andrei Mardarie.

Echipă managerială nouă la Medgidia

2.jpg

Un nou an şcolar au deschis împreună elevii, părinţii, reprezentanţii autorităţilor locale şi profesorii la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia. Noua echipă managerială s-a adresat celor peste şapte sute de elevi, a dat citire mesajelor din partea Prefectului judeţului şi a celui din partea inspectorului şcolar general. Comandantul Poliţiei Medgidia, comisarul-şef Vasile Dăogaru a participat la această festivitate şi s-a adresat celor prezenţi, asigurându-i de toată disponibilitatea Poliţiei Municipiului Medgidia de a păstra un mediu de protecţie în şcoli şi în oraş. Directorul liceului, profesor Marius Furtună şi directorul-adjunct, profesor Anişoara Ciornei, au transmis elevilor câteva din informaţiile noi din ROI, în primul rând că elevii vor avea o nouă uniformă dar şi că vor învăţa în două schimburi, ca urmare a creşterii numărului de clase, de la 22 anul trecut, la 25 în acest an şcolar. Elevii au primit diplome şi premii pentru rezultatele din anul şcolar trecut, ş-au stabilit obiectivele pentru noul an care începe astăzi, s-au întâlnit cu absolvenţii.

Şcoala Mihail Koiciu, pregătită de noul an

3.jpg

Pentru colectivul cadrelor didactice de la şcoala Mihail Koiciu din Constanţa anul şcolar 2012-2013 aînceput în condiţii foarte bune, cu profesori calificaţi şi cu colective noi de elevi. „A trecut vara, minunata vară a vacanţelor, a sufletului descătuşat, a miracolelor ce încremenesc în amintiri. Noi acum ne-am întors la cuib, la cuibul părăsit la începutul verii cu forţe proaspete, cu noi schimbări cu clasa 0 pe care am acceptat-o cu optimism", a precizat consilierul de imagine al şcolii, profesorul Serin Turkoglu.

A sunat clopoţelul şi la Şcoala IL Caragiale din Medgidia

Începutul anului şcolar 2012-2013 a debutat la Şcoala gimnazialǎ I.L.Caragiale din Medgidia cu multă emoţie. Bucuria revederii colegilor, nerăbdarea de a răsfoi noile au pus stăpânire pe elevi. Rumoarea ce trona în curtea plină a fost întreruptă de clinchetul clopoţelului ce anunţa că vacanţa a luat sfârşit. Directorul unităţii şcolare, Tudoriţa Nichita, le-a urat celor prezenţi mult succes şi le-a transmis mesajul venit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. După discursurile reprezentanţilor autorităţilor locale şi slujba oficiatǎ de preot, elevii au intrat în clasele frumos amenajate. „Cele mai mari emoţii le-au trăit însă boboceii, cei ce au păşit pentru prima dată pragul şcolii. Însoţiţi de părinţi, bunici şi fraţi mai mari, elevii claselor pregătitoare şi ai claselor întâi au pătruns curioşi în universul ce le va fi de acum a doua casă. Întâmpinaţi cu flori de colegii mai mari, prichindeii au descoperit primele mistere ale şcolii", a menţionat consilierul de imagine al Şcolii I.L. Caragiale, Zisu Oniţa.

Arcadă de flori pentru picii de la Colegiul Regina Maria

6.jpg

Şi Colegiul Naţional de Arte Regina Maria şi-a întâmpinat, ieri, viitorii artişti. Micuţii din clasa pregătitoare şi cei din clasa I au intrat în clasele pregătite pentru ei pe sub o arcadă de flori, făcută de elevii mai mari şi părinţi.

Şi la Cogealac e şcoală nouă

4.jpg

Începând cu anul şcolar 2012 - 2013, o parte dintre elevii şcolii precum şi personalul didactic vor avea parte de un mediu mai atractiv şi sigur pentru a îşi desfăşura activitatea. Corpul de clădire a beneficiat atât de amenajări interioare pentru sălile de clasă, holuri şi intrări, cât şi de mobilier nou. Valoarea totală a sponsorizării oferite Liceului Tehnologic Cogealac de către Grupul CEZ în România a fost de peste 59.000 euro. În cadrul evenimentului de deschidere a anului şcolar 2012 - 2013, prof. Daniela Caranfil, directorul Liceului Tehnologic a declarat: „Ne bucurăm că am avut onoarea de a fi aleşi ca instituţie să beneficiem de un sponsor puternic. Este primul sponsor care a făcut cea mai mare investiţie în unitatea noastră şcolară."

Şcoala Dimitrie Cantemir l-a avut ca oaspete pe generalul de la ISJ

Emoţii, bucuria revederii, zumzetul vesel al boboceilor din clasele pregătitoare şi din clasele I, toate acestea au însufleţit curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir, devenită parcă neîncăpătoare. După oficierea Te-Deum-ului, profesori, părinţi şi bunici au ascultat imnul de stat al României, apoi directorul Iris Sarchizian a dat citire mesajului domnului prefect. „Cu bucurie, am primit şi vizita inspectorului general, prof. dr. Răducu Popescu, fost elev al şcolii, care a avut amabilitatea să ne calce pragul în cea mai importantă zi din acest an şcolar. Mult succes tuturor elevilor şi toate cele bune profesorilor şi părinţilor!", a declarat consilierul de imagine, prof. înv. primar Simona-Elena Holubeanu.

Şcoala Mihai Viteazul şi-a deschis porţile sub o nouă titulatură

5.jpg

Elevii s-au întors din vacanţă mai mari, mai cuminţi şi au descoperit o şcoală pe măsură: spaţiile au fost reorganizate, igienizate, modernizate, pregătite să găzduiască o familie numeroasă, căci, în această toamnă au sosit opt clase de boboci - cinci clase întâi şi trei clase pregătitoare. A fost o zi frumoasă, o zi de sărbătoare pentru copii, părinţi, bunici şi profesori deopotrivă! ,,Să facem sărbătoare din fiecare zi petrecută împreună! Să ne respectăm şi să ne susţinem reciproc în cea mai frumoasă dintre întâlniri, căci educaţia este cel mai frumos dar pe care îl poate primi omul!", a fost îndemnul adresat de directorul Şcolii, Mariela Mincu, în deschiderea festivă a anului şcolar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii