Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:23 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

ro

17 Apr, 2024 17:00 796 Marime text
  • Vor fi organizate evenimente pentru elevi precum concursuri pe teme juridice, procese simulate, cluburi de dezbateri juridice, sondaje, dar și altele.
  • Protocolul este valabil până pe 31 decembrie 2025, cu posibilitatea de prelungire.
Elevii din Constanța vor putea vizita Curtea de Apel, Tribunalul, dar și judecătoriile arondate Curții, în baza unui protocol de colaborare semnat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Curtea de Apel.
 
Conform datelor oficiale, protocolul a fost semnat de președintele Curții de Apel Constanța, magistratul Alina Gabriela Jurubiță, precum și de inspectorul școlar general Sorin Mihai și inspectorul școlar general adjunct Loredana Manolache.
 
Colaborarea vizează educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, de la vârsta de debut a învățământului școlar obligatoriu și până la liceu inclusiv, în cadrul învățământului școlar obligatoriu.
 
Astfel, conform documentului, educația juridică se va realiza prin expuneri în școli pe diverse teme de interes cu specific juridic, vizite ale elevilor la instanțele de judecată, dar și sprijinirea pregătirii continue a profesorilor cu elemente de educație juridică la discipline precum educație juridică, educație civică ori cultură civică.
 
De asemenea, vor fi organizate evenimente pentru elevi precum concursuri pe teme juridice, procese simulate, cluburi de dezbateri juridice, sondaje, dar și altele.
 
Coordonatorii proiectului sunt președintele Curții de Apel, magistratul Alina Gabriela Jurubiță, și inspectorul pentru educație permanentă, profesorul Ana-Maria Brăteanu.
 
Protocolul este valabil până la data de 31 decembrie 2025, cu posibilitatea de prelungire.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ZIUA LIVE. Despre istoria justiției din Dobrogea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii