Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev de la un liceu din Mangalia strălucește la ECSC 2024. Team România, pe locul 8 la campionat

ro

13 Oct, 2024 14:14 350 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Ligia Deca
Team România, pe locul 8 la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024 (ECSC) desfășurat la Torino, în Italia!

Elevii care au reprezentat România sunt: Alexandru-Darius Ghica, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București; Vlad-Ionuț Seba, Colegiul Național „Tudor Vianu” din București; Denis-Cristian VĂȘCUȚĂ, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București; Vlad-Ștefan Mateciuc, Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia; Robert-Alexandru Antal, Complexul Educațional „Laude Reut” din București.

Lotul țării noastre a fost coordonat de George-Marius Șinca, lector univ. dr., Universitatea „Emanuel” din Oradea, în calitate de coordonator principal, și Ancuța-Dumitrița Doce, manager superior securitate cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică din București, în calitate de coordonator adjunct.

ECSC 2024 s-a desfășurat în perioada 8-11 octombrie 2024 și a reunit cei mai talentați tineri din domeniul securității cibernetice din Europa. Pe parcursul celor două zile de concurs, echipele naționale au concurat pentru trofeul european prin rezolvarea sarcinilor legate de securitate din domenii cum ar fi securitatea web, securitatea mobilă, puzzle-urile crypto, reverse engineering și forensics. În tot acest proces de rezolvare a unor challenge-uri, echipele au colectat puncte pentru fiecare rezolvare corectă a lor.


Felicitări tuturor! Recunoștință celor ce susțin performanța în educație!- a transmis ministrul Ligia Deca. 




Citește și:

Ministerul EducațieiLigia Deca, anunț de ultim moment despre olimpiadele școlare!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii