Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi de la Școala Gimnazială “Ferdinand“ din Constanța au participat la Ziua Independenței Naționale a României, sărbătorită în grădina Palatului Elisabeta

ro

16 May, 2024 11:52 766 Marime text
  • 10 mai, Ziua Independenței Naționale a României, dar şi Ziua Regelui, a fost din nou sărbătorită în grădina Palatului Elisabeta, după o întrerupere de 4 ani.
  • Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de care s-a aflat întreaga familie regală, a întâmpinat invitații și a deschis evenimentul.
  • De atmosfera regală s-a bucurat și un grup de elevi reprezentând Școala Gimnazială “Ferdinand” Constanța.
 
Ziua Independenței Naționale a României a fost sărbătorită în grădina Palatului Elisabeta. De atmosfera regală s-a bucurat și un grup de elevi reprezentând Școala Gimnazială “Ferdinand” Constanța.
 
La eveniment au fost prezente personalități de seamă ale națiunii: demnitari reprezentând Parlamentul și Guvernul, membri ai Academiei Române, dar și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, persoane marcante din lumea științei, artei și ale sportului românesc. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și un mare număr de ambasadori străini acreditați la București.

 
La eveniment au participat aproximativ 4000 de invitați din toate colțurile țării, dar și din Republica Moldova.
 
Elevii școlii din Constanța, însoțiți de profesori, au fost onorați să participe la acest eveniment, ducând mai departe valorile naționale și democratice prin numele Școlii “Ferdinand”.
 
10 mai, Ziua Independenței Naționale a României, dar şi Ziua Regelui, a fost din nou sărbătorită în grădina Palatului Elisabeta, după o întrerupere de 4 ani. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de care s-a aflat întreaga familie regală, a întâmpinat invitații și a deschis evenimentul. Iar doamnele au avut din nou ocazia să-și etaleze ținutele spectaculoase.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei Române și-a întâmpinat invitații din nou la tradiționala petrecere în grădină, după o pauză de 4 ani. Pandemia și războiul din Ucraina au întrerupt șirul sărbătorilor organizate de Ziua Regelui. Acum, tradiția a fost reluată, spre încântarea oaspeților. Din 2010 sunt organizate astfel de petreceri inspirate de recepțiile în aer liber de la Palatul Buckingham. La fel ca acolo, există un cod vestimentar pe care invitații trebuie să îl respecte.

Nu au lipsit însă momentele solemne. Familia Regală a depus coroane de flori la statuia Regelui Mihai. Din 2015, 10 Mai este sărbătoare națională. În 1881, în această zi, prințul Carol a fost încoronat rege al României. Cu câţiva ani înainte, ţara noastră îşi declarase Independența, tot pe 10 mai. De altfel, până în 1947, aceasta a fost Ziua Națională a României.

Citește și:

Școala nr. 43 „Ferdinand” a obținut un document de la Primăria Constanța. Ce modificări vor fi făcute la unitatea școlară

Școala Gimnazială „Ferdinand“ din Constanța are patru centrale termice. Directorul Mihaela Luiza Udrea, despre noua investiție

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii