Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:32 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi turci, in vizita la CNMB

ro

04 May, 2010 03:32 1547 Marime text

În perioada 26-30 aprilie, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" a găzduit cea de-a doua întâlnire din cadrul Acordului de Înfrăţire cu liceul „Fatma Emin Kutvar" din Balikesir, Turcia. Este vorba de şase elevi şi trei profesori, respectiv directorul liceului, Mutasim Ates, coordonatorul la nivelul şcolii, Yusuf Bozkurt, şeful departamentului de limba engleză şi Eyup Emin, profesor de matematică.

Acordul de Înfrăţire prevede activităţi de prezentare a tradiţiilor şi obiceiurilor fiecărei ţări, dar şi activităţi care implică dansul popular, muzica tradiţională, punerea în scenă a anumitor puncte cheie din ritualuri importante în viaţa fiecărui om. La acestea se adaugă şi faptul că elevii au fost cazaţi la elevi acasă, lucru ce a înlesnit învăţarea limbii române, precum şi cunoaşterea din interior a familiei moderne.

Din partea Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân" au fost implicaţi 13 elevi, dar şi Ansamblurile de Dansuri Populare „Florile Dobrogei", precum şi Trupa de teatru în limba română „Noi". Pe parcursul săptămânii petrecute aici, oaspeţii au vizitat mai multe locuri de cult şi interes religios musulman din Constanţa, Babadag şiTulcea, dar au dat frâu liber creativităţii în grupe mixte, folosind materiale simple în urma cărora produsele realizate vor fi expuse în ambele licee. Au fost de asemenea în vizită la Muzeul de Marină din Constanţa şi la Acvariul din Tulcea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii