Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii au cam pasit peste simularea probei de evaluare a competentelor digitale

ro

22 Jan, 2010 03:09 1119 Marime text
Din tot judeţul s-au înscris pentru această probă peste şase mii de elevi de clasa a XII-a, însă nici două mii nu au participat la simularea naţională.

Pentru miercuri, în cele 51 de unităţi de învăţământ din Constanţa în care elevii vor susţine Bacalaureat 2010, se anunţa forfotă mare. Totuşi, zăpada a dat peste cap programul majorităţii liceelor. Deşi din tot judeţul s-au înscris la proba de evaluare a competenţelor digitale, 6.133 de elevi, au participat la simulare doar 1.381, începând cu ora 13.00, şi 555 la simularea de la ora 15.30. Din cauza drumurilor impracticabile, simularea nu s-a desfăşurat la Grupul Şcolar Topraisar, iar din cauza unor avarii la reţeaua electrică, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi Liceul Teoretic Ovidius au realizat numai verificare programată de la ora 15.30. De asemenea, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Tehnic Tomis, Grupul Şcolar I. N. Roman, Grupul Şcolar C. A. Rosetti şi Colegiul Naţional Regina Maria au început simularea probei cu o întârziere de aproximativ o oră. Totuşi, chiar dacă mai bine de patru mii de elevi nu au participat la simulare, potrivit inspectorului şcolar de specialitate Cristina Maria Ivan, directorii pot decide ca elevii să participe şi la alte evaluări organizate la nivel de unitate de învăţământ.

Pentru Bacalaureat 2010, elevii de clasa a XII-a şi cei din promoţiile anterioare, care s-au înscris pentru examenul de anul acesta, susţin proba competenţelor digitate în perioada 19 - 29 aprilie 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii