Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emotii pentru absolventii claselor de liceu

ro

26 Jun, 2010 03:29 2127 Marime text
liceu_elevi.jpgÎn cursul zilei de luni se va desfăşura prima probă scrisă din cadrul Examenului de Bacalaureat - Limba şi literatura română, pe care o vor susţine peste 7000 de elevi. Accesul candidaţilor în centrul de examen este permis pe baza actului de identitate în intervalul 7.30 - 8.30, iar proba scrisă va începe la ora 9.00.

Subiectele pentru probele scrise de examen se elaborează de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii: să fie în concordanţă cu Programele şcolare şi cu Programele de Bacalaureat, să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare, să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate şi să aibă un grad de complexitate corespunzător conţinutului Programelor şcolare şi al Programelor de Bacalaureat, pentru a fi tratate în trei ore.

Evaluarea lucrărilor scrise se efectuează pe baza baremului de evaluare şi notare, în cadrul celor şase centre zonale de evaluare, de doi profesori evaluatori.

Următoarea probă scrisă va fi susţinută pe data de 30 iunie şi este diferenţiată în funcţie de filieră, profilurile şi specializare (a. Matematică - pentru profilul real din filieră teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi profilul pedagogic - specializarea învăţători - educatoare, din filiera vocaţională; b. Istorie - pentru profilul umanist din filiera teoretică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celor menţionate la punctul a.).

Notele, afişate pe 4 iulie

Ultima probă din cadrul Examenului de Bacalaureat va avea loc pe data de 2 iulie şi constă în susţinerea unei probe scrise pentru care elevii au optat în funcţie de filieră, profilul şi specializările urmate (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, filozofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Cristina Ivan, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării. Se consideră astfel că aceşti candidaţi nu au promovat Examenul de Bacalaureat.

Rezultatele vor fi afişate pe data de 4 iulie, până la orele 16.00, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, urmând ca pe data de 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii