Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. La revenirea din vacanţe la şcoală sau grădiniţă preșcolarii și elevii nu vor mai fi nevoiți să prezinte avizul epidemiologic

ro

01 Sep, 2021 10:10 6109 Marime text
  • La revenirea din vacanţe la şcoală sau grădiniţă preșcolarii și elevii nu vor mai fi nevoiți să prezinte avizul epidemiologic. 



În Monitorul Oficial a fost publicat în data de 30 august 2021 Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos. Potrivit acestui document, la revenirea din vacanţe la şcoală sau grădiniţă preșcolarii și elevii nu vor mai fi nevoiți să prezinte avizul epidemiologic. 

Acest document era solicitat în anii trecuţi, dar ed anul acesta acest ordin comun de ministru reglementează această problemă. 

În acelaşi ordin comun al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Educaţiei, asistentul medical de școală sau grădiniță va solicita acest aviz doar elevilor care absentează, din diverse motive,
mai mult de trei zile consecutiv. 

„Revenirea acestora în colectivitate să fie condiționată de prezentarea avizului epidemiologic favorabil, eliberat de medicul de familie/medicul curant, pentru absențe ce depășesc 3 zile consecutiv”, se prevede în documentul semnat de Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii