Eveniment despre impactul deșeurilor digitale asupra mediului înconjurător la Universitatea Ovidius din Constanța
Eveniment despre impactul deșeurilor digitale asupra mediului înconjurător la Universitatea Ovidius din ConstanțaPotrivit reprezentanților UOC, manifestarea care va avea loc în Sala Senatului din campusul universitar, Corp A (Aleea Universității nr. 1), de la ora 13.30, are drept scop informarea publicului larg și a persoanelor care lucrează cu cantități mari de date asupra importanței eliminării deșeurilor digitale de pe dispozitivele inteligente, precum și asupra impactului pe care acest demers îl poate avea asupra combaterii poluării mediului înconjurător.
Persoanele interesate să participe la eveniment se pot înregistra completând formularul disponibil la link-ul: https://forms.gle/tg7EYHtgJaA29MJS9„În cadrul întâlnirii vom prezenta aplicația cu rol în detectarea și ștergerea fișierelor cu un consum crescut de energie, dezvoltată în cadrul proiectului, care este disponibilă pentru dispozitivele mobile și pentru cele tip desktop. Totodată, vor fi proiectate materiale video realizate de partenerii din consorțiul proiectului, care au ca temă promovarea unor metode de prevenire a consumului crescut de energie, cauzat de cantitățile de deșeuri digitale pe care le producem zilnic”, precizează ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, manager al proiectului din partea UOC.
Proiectul Digital Waste își propune să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la problema deșeurilor digitale și a schimbărilor climatice, prin dezvoltarea unor instrumente de alfabetizare eco-digitală.
Proiectul Eco-Digital Literacy and Citizenship for Our Planet and Future (Digital Waste), cod 2021-1-TR01-KA220-YOU-000028571, finanțat cu 185.214 euro prin Programul european Erasmus Plus, este implementat în perioada 28 februarie 2022 - 27 februarie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Ankara Center for Political and Economic Research - ASEM (Turcia - lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Solution: Solidarité & Inclusion (Franța), Aie Serve (Liban), Embaixada da Juventude (Portugalia), Association of Administrators and Bureaucrats (Turcia), T.C. Mardin Artuklu University (Turcia) și Bilgi Paylaşım Topluluğu (Turcia).
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța va participa la implementarea unui proiect european de peste 1,4 milioane de euro destinat valorificării algelor în regiunea Mării Negre
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp