Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole a UOC, lider al unui proiect. Care este tema acestuia

ro

29 Apr, 2021 09:51 1943 Marime text
  • Studenți și masteranzi ai Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) participă, în perioada martie – mai 2021, la primul curs din cadrul proiectului ERASMUS+ WAVE: Water Areas Vision for Europe - Integrated knowledge and visions for sustainable water landscapes in Europe.
  • Proiectul include organizarea unui curs internațional interdisciplinar cu privire la dezvoltarea durabilă a spațiilor acvatice urbane și peri-urbane, iar cursul este sprijinit prin activități aplicative.
Studenți și masteranzi ai Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) participă, în perioada martie – mai 2021, la primul curs din cadrul proiectului ERASMUS+ WAVE: Water Areas Vision for Europe - Integrated knowledge and visions for sustainable water landscapes in Europe, coordonat de FSNSA, informează conf. univ. dr. Igor Sîrodoev, directorul proiectului.

Potrivit sursei citate, studenți și masteranzi de la specializările de licență Geografie și Geografia Turismului și programele de master Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice și Conservarea biodiversității, formează două echipe interdisciplinare ce urmăresc analiza complexă și conturarea principalelor direcții de dezvoltare teritorială durabilă a lacurilor Tăbăcăriei și Siutghiol (sit Natura 2000).

„Activitățile desfășurate în această perioadă în cadrul proiectului urmăresc pregătirea teoretică a cursanților și constau într-o serie de prelegeri online ale profesorilor de la universitățile partenere și de aplicații practice în echipă ale studenților și masteranzilor, sub coordonarea cadrelor universitare implicate, derulate la nivel local, în cadrul orașelor: Constanța și București (România); Nürtingen, Freising și Neubrandenburg (Germania); Napoli (Italia); Tartu (Estonia); Bruxelles (Belgia)”, a declarat conf. univ. dr. Igor Sîrodoev.

Totodată, activitățile de analiză ale unor studii de caz reprezentate de lacuri, râuri sau canale și propunerile cu privire la dezvoltarea durabilă a acestora se derulează prin colaborare suplimentară cu reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale, investitorilor economici, comunităților și ONG-urilor locale.

Proiectul ERASMUS+ WAVE: Water Areas Vision for Europe - Integrated knowledge and visions for sustainable water landscapes in Europe este dedicat formării profesionale extracurriculare a studenților și masteranzilor în domeniul dezvoltării teritoriale durabile, din perspectivă interdisciplinară internațională.

Acesta este realizat, în perioada decembrie 2020 - decembrie 2022, în cadrul parteneriatului format între şapte universități și trei asociații profesionale din Uniunea Europeană, ce reunesc cadre universitare, cercetători și specialiști din domeniile geografie, urbanism, arhitectură și peisagistică: Universitatea Ovidius din Constanța (lider de proiect în cadrul consorțiului), Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (România), HSWT Weihenstephan-Triesdorf University (Germania), Nürtingen-Geislingen University (Germania), Universita degli Studi di Napoli Federico II (Italia), Estonian University of Life Sciences (Estonia), ULB Brussels - Faculty of Architecture La Chambre Horta (Belgia), APUR – Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (România), LE:NOTRE Institute (Țările de Jos), ISOCARP Institute (Țările de Jos).

Proiectul include organizarea unui curs internațional interdisciplinar cu privire la dezvoltarea durabilă a spațiilor acvatice urbane și peri-urbane, iar cursul este sprijinit prin activități aplicative.

Pe de o parte, fiecare universitate participantă va crea, la nivel local, câte un „laborator” în care participanții la proiect, atât instructorii, cât și cei instruiți, vor interacționa cu factorii de decizie și locuitorii în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă ale spațiilor în care trăiesc.

Pe de altă parte, în cadrul proiectului, se vor organiza patru workshop-uri internaționale, în România (Constanța), Germania, Estonia și Italia, cu participarea unor echipe internaționale mixte de studenți, profesori și specialiști, din partea instituțiilor participante în proiect.

În afară de pregătirea profesională suplimentară, din perspectivă interdisciplinară internațională, proiectul le oferă studenților și masteranzilor participanți posibilitatea de a obține credite tranferabile adiționale programelor universitare de studii pe care aceștia le urmează.


Informații suplimentare privind activitățile proiectului și rezultatele obținute de către echipele de cercetare sunt actualizate în cadrul paginii web oficiale: https://wave.hfwu.de/.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii