Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Zeci de hectare din România au ars în ultimele 24 de ore! Intervențiile echipajelor de urgență

ro

28 Jul, 2023 10:51 1014 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • Raportul de activitate al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din data de 27 iulie 2023.
 
Potrivit unei informări IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat pentru stingerea a 65 incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 25 de intervenții au fost la arderi necontrolate, cum ar fi miriști, vegetație uscată și deșeuri, afectând o suprafață de peste 150 de hectare.
 
Echipajele SMURD au intervenit la 1.347 de solicitări la nivel național, 1.354 de persoane fiind asistate medical. În șase situații deosebit de grave, pompierii au intervenit rapid pentru a extrage victimele din autoturismele avariate în accidente rutiere.
 
Pentru protecția comunităților, pompierii au gestionat cu promptitutine 227 de misiuni, cum ar fi cele pentru deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții și au acordat ajutor imediat și eficient.
 
La nivel național, în ultimele 24 de ore, pentru avertizarea populației au fost transmise 14 mesaje prin sistemul RO-ALERT, dintre care 12 cu privire la prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Brașov, Buzău, Harghita, Mureș și Neamț, iar 2 mesaje cu privire la fenomenele hidrometeorologile periculoase în județele Constanța și Tulcea.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 27.07.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 160 de pompieri și 71 de mijloace tehnice.
 
Echipajele operative sunt pregătite să facă față tuturor situațiilor de urgență și să acorde primul ajutor medical persoanelor aflate în situații dificile, a mai adăugat sursa citată.

Citește și:

Pagube în mai multe județe, printre care și Constanța, provocate de vijelii și precipitații abundente (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii