Începe evaluarea la clasa a IV-a! Elevii trebuie să termine testul în 60 de minute
Începe evaluarea la clasa a IV-a! Elevii trebuie să termine testul în 60 de minute
17 May, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
4134
Marime text
- Mâine, 18 mai 2021, are loc proba la Limba română, prima examinare din cadrul evaluării naționale.
- Proba la disciplina Matematică va fi susținută miercuri, 19 mai 2021.
- Evaluarea se desfășoară cu prezența fizică a elevilor în sălile de curs, iar aceștia au la dispoziție 60 de minute pentru a termina testul.
- Rezultatele nu se fac publice și nu se trec în catalog.
Zile cu emoții mari urmează pentru elevii de la clasele a IV-a, dar și pentru părinții acestora.
Mâine, 18 mai 2021, are loc proba la Limba română, prima examinare din cadrul evaluării naționale.
Reprezentanții Ministerului Educației au precizat că toate probele se desfășoară cu prezența fizică a elevilor în sălile de curs, indiferent de scenariul în care se află unitățile de învățământ.
După testarea la Limba română, în data de 19 mai 2021, miercuri, va avea loc evaluarea națională la disciplina Matematică a elevilor de clasa a IV-a.
Elevii au la dispoziție câte 60 de minute pentru fiecare test administrat.
„Testele sunt elaborate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate“, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.
Fără materiale didactice ce ar putea influența elevii
De asemenea, reprezentanții ministerului au mai făcut precizarea că, înainte de fiecare test, sălile de clasă unde se vor susține evaluările trebuie să fie pregătite în așa fel încât să nu existe niciun material didactic ce ar putea influența elevii.
Ulterior, testele susținute de elevi sunt evaluate în cadrul fiecărei unități de învățământ în parte, de către cadrele didactice din respectiva unitate. Durata de corectare a testelor nu trebuie să depășească șapte zile de la data susținerii ultimei probe.
Foarte important, rezultatele pe care copiii le obțin în urma acestor evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nici nu se trec în catalog.
„Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților / reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate“, au mai precizat reprezentanții Ministerului Educației.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ministrul Educației:
De săptămâna viitoare, în curtea școlii, masca de protecție nu va fi obligatorie
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii