Înscrieri masive chiar în ultima zi La Constanța, peste 3.000 de elevi vor participa la orele remediale
Înscrieri masive chiar în ultima zi: La Constanța, peste 3.000 de elevi vor participa la orele remediale
04 Mar, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2240
Marime text
- Părinții reclamă termenul foarte scurt pus la dispoziție pentru a lua decizia depunerii unei cereri
- Ministerul Educației supune atenției Ministerului Sănătății desfășurarea orelor remediale cu prezență fizică la școală
Ieri, s-a încheiat termenul de depunere a cererilor din partea părinților pentru elevii care urmează ca, de la 8 martie, să beneficieze de ore remediale. Un termen mult prea scurt și lacunar, în opinia părinților, dar și a profesorilor, având în vedere că decizia ar fi trebuit să aibă la bază o evaluare sumativă la debutul semestrului II.
Aceasta în ciuda intensei mediatizări, a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de începutul semestrului II al acestui an școlar. La vremea respectivă, a reținut atenția faptul că programul de ore de recuperare anunța că un profesor ar fi plătit cu suma de 100 de lei brut pentru fiecare oră remedială. Fapt ce a iscat controverse între profesori, unii considerând că s-au dedicat predării și nu ar fi cinstit să fie „premiați” colegii mai... neimplicați.
Regulile de participare la aceste ore prevăd că elevii nu pot avea mai mult de 5 absențe pe lună și pot face aceste ore în alte școli decât cele în care învață. Vor fi organizați în grupe de câte 12 și trebuie să dovedească prin documente că sunt eligibili, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Ieri, secretarul de stat din Ministerul Educației, Stelian Ion, afirma că s-a discutat cu Ministerul Sănătății chiar posibilitatea susținerii acestor ore remediale față în față, cu excepția localităților carantinate.
„Dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu: aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţare suficientă, astfel încât riscurile epidemiologice sa fie minime, dar să permitem şi participarea elevilor de clasele V, VI, VII”, a declarat Stelian Ion potrivit stirileprotv.ro.
Dacă pe 2 martie Inspectoratul Școlar Județean Constanța transmitea că s-au înscris doar 1.000 de elevi pentru aceste activități remediale, ieri, după cum a declarat prof. Anca Dragomir, inspector școlar general adjunct, numărul cererilor depuse depășea 3.000 de elevi participanți. „La ora 16 (ieri – n.r.), aveam semnale de la unele unități de învățământ că nu au terminat înscrierea, fiind în desfășurare ședințe cu părinții sau consultări între aceștia și profesorii de la clasă”, a mai precizat prof. Dragomir.
În plan național, la un moment dat, ministrul Educației vorbea de un număr de 259.000 de elevi care nu au putut beneficia de învățământul online, din care doar 168.000 apar acum ca fiind înscriși la orele remediale. Pe de altă parte, Radu Szekely, secretar de stat în același minister al Educației, a afirmat că diferența de 91.000 de elevi va fi beneficiara programului ROSE.
Citește și:
Părinții constănțeni nu se înghesuie să-și înscrie copiii la orele remediale
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii