Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învățământ Constanța Rania Rossignoli, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, locul II la Olimpiada Națională de Limbi Romanice

ro

25 Jun, 2024 10:03 1784 Marime text
  • La Olimpiada Națională de Limbi Romanice, care s-a desfășurat, în perioada 26-30 aprilie 2024, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, a participat și Rania Rossignoli, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța.
  • Eleva din Constanța a urcat pe podium, reușind să obțină premiul al II-lea.
  • A fost o experiență foarte frumoasă și am reușit să mă împrietenesc cu mai multe persoane cu aceeași poveste ca mine, povestește Rania.

Rania Rossignoli, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța a obținut premiul al II-lea la Olimpiada Națională de Limbi Romanice, care s-a desfășurat în perioada 26-30 aprilie 2024 la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iaşi. Tânăra ne-a povestit că a avut parte de o experiență interesantă și speră că, anul viitor, va reuși să obțină un rezultat și mai bun.
 
Rania s-a născut în anul 2008 în Italia, la Verona. A copilărit la Bovolone, alături de mama sa, o româncă născută în județul Constanța, și tatăl său, născut în Italia. La sfârșitul clasei a opta, în vara anului 2022, Rania, împreună cu mama sa, s-a mutat în România, la Constanța, unde locuiesc mătușa și unchiul. Tânăra vorbește foarte bine limba română, deoarece toate vacanțele le-a petrecut în România, alături de bunicii din partea mamei.


 
După ce s-a mutat în România, la Constanța, Rania s-a înscris în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică.
 

 „La început mi-a fost puțin greu cu limba română, de fapt, și acum mai greșesc uneori, de aceea am ales să mă înscriu la un liceu privat gândindu-mă că la un liceu de stat mi-ar fi fost mult mai greu.

În clasa a zecea m-am transferat la Colegiul Național «Mihai Eminescu» și, în luna aprilie, am participat la prima mea olimpiadă școlară, la limba italiană. Rezultatul a fost unul bun (locul 2 la etapa națională), dar puteam să iau și mai mult. M-am ofticat puțin din moment ce am trăit până acum 2 ani în Italia și știu foarte bine limba, și pentru că diferența dintre locurile 1 și 2 a fost de 25 de sutimi.

Vreau să-i mulțumesc și doamnei profesoare Angela Doicescu, de la cercul de limba italiana de la Colegiul Regina Maria,  care m-a pregătit pentru Olimpiada de Limbă italiană.

Totuși mă bucur pentru că am avut parte de această experiență și anul viitor voi lucra mai mult, astfel să obțin un rezultat și mai bun.


A fost o experiență foarte frumoasă. Fiind primul concurs de acest fel u știam la ce trebuia să mă aștept, dar totuși am reușit să mă împrietenesc cu mai multe persoane cu aceeași poveste ca mine“, ne-a dezăluit Rania.

Precizăm că cercul de limbă italiana a fost înfințat acum doi ani, în cadrul Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța, la inițiativa directoarei Anca Dragomir. "Ne mândrim cu rezultatele bune ale elevilor", a punctat prof. Angela Doicescu, coordonatoarea cercului de limbă italiană.

La fel ca și alți adolescenți de vârsta sa, Rania are diverse pasiuni și ocupații. Tânăra a fost jucătoare profesionistă de tenis și, din 2014 până în 2022, a câștigat 20 de cupe, prima fiind câștigată în 2017.

„Sunt o persoană prietenoasă, generoasă și foarte ambițioasă. Nu prea îmi place să citesc sau să mai uit la filme, dar, în schimb, ador să practic orice sport. Din 2014 până în 2022, am fost jucătoare profesionistă de tenis și în total am câștigat vreo 20 de cupe, prima fiind câștigată în 2017. Din păcate, acum 2 ani am luat o pauză de la tenis, dar toate lucrurile prețioase pe care mi le-a oferit acest sport vor rămâne mereu în inima și în sufletul meu“, a mai povestit Rania.

 
Citește și:
 
Etapa națională a Olimpiadei de dezbateri academice organizată în premieră la Constanța

 
Ministrul Educației, Ligia Deca: „Elevii români au obținut medalii de aur, de argint și o mențiune de onoare la Olimpiada Asiatică de Fizică”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii