Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța Fundația Leaders a finalizat ediția de la Constanța a programului Leaders Explore pentru Elevi (FOTO)

ro

17 Oct, 2024 14:17 138 Marime text
Sursa foto: ISJ Constanța
 
  • 23 de elevi de liceu din județul Constanța au absolvit programul de leadership, care le-a oferit o experiență transformațională unică
  • Tinerii au generat 3 proiecte pentru comunitate sub îndrumarea unui trainer și a 3 mentori
 
Programul Leaders Explore pentru Elevi este un program național care oferă elevilor de liceu din România șansa să își descopere și să își dezvolte potențialul, să experimenteze lucrul în echipă și abilitățile de leadership și să își identifice drumul în carieră.

Ajuns în 2024 la a șaptea ediție, programul cuprinde 9 zile de activități în format fizic și online, cu provocări individuale și de echipă, care le oferă elevilor participanți o experiență transformațională consistentă, de autocunoaștere și dezvoltare a leadershipului personal, a descoperirii de sine, a prieteniilor, experiențelor și a dezvoltării de competențe esențiale de lider, potrivit ISJ Constanța.

23 de elevi de liceu din județul Constanța au participat la program în perioada 29 iunie – 6 octombrie 2024 și au învățat de la trainerii Fundației
Leaders despre mentalitatea de explorator, stilurile de comunicare, valorile personale și modul în care acestea le modelează cariera și viitorul, lucrul în echipă și ce presupun proiectele în comunitate, viziune și public speaking.

Sesiunea ”Biblioteca Vie” a pus față în față elevii de liceu cu 10 vorbitori, specialiști în domeniile lor de activitate, care pot reprezenta modele și surse de inspirație pentru viitoarea carieră a tinerilor.

Proiecte în comunitate
 
Programul a inclus o componentă practică, de proiecte în comunitate, în cadrul căreia elevii au fost împărțiți în echipe, au gândit și implementat 3 proiecte sociale, care le-a oferit ocazia să experimenteze colaborarea și lucrul în echipă.
 
CulturART Fest, dedicat creativității și diversității culturale, a avut loc pe parcursul a două zile, cu ateliere de pictură, dans și actorie cât și spectacole muzicale. Expozițiile de artă au oferit recunoaștere tinerilor artiști, iar comunitatea a susținut evenimentele, contribuind la vizibilitatea acestora.
 
Proiectul Think About It! a crescut conștientizarea sănătății mintale în rândul adolescenților, prin workshop-uri interactive și o campanie pe rețelele sociale care a atras 100 de noi urmăritori pe Instagram.
 
ConstARTA a promovat tinerii artiști din Constanța cu 11 momente artistice și 200 de spectatori. Proiectul a avut succes pe rețelele sociale înregistrând 5000 de vizualizări și oferind recunoaștere și expunere tinerilor talentați.
 
Inspectoratul Școlar Județean Constanța s-a implicat în promovarea programului în licee și a oferit sprijin pentru organizarea activităților planificate.

Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit, pe data de 6 octombrie 2024,  festivitatea de absolvire, eveniment în cadrul căruia elevii participanți la Leaders Explore au prezentat proiectele în comunitate realizate și au susținut discursuri individuale despre parcursul lor în program.
„Parcursul exploratorilor a avut 9 stații, de unde și-au luat cunoștințele, prietenii, au lăsat fricile și au plecat cu rucsacul plin de experiențe mai departe.
Acum la final, după un parcurs de 4 luni, avem 23 de tineri de succes, cu personalități și experiențe remarcabile, caractere șlefuite și cu idei și proiecte ce vor deveni realitate. Ceea ce este extraordinar la acest program este că rezultatele sunt vizibile acum, imediat după terminarea acestuia. Tinerii au înțeles perfect acest demers și putem spune că avem 23 de viitori lideri de succes. Mulțumim Fundației Leaders, partenerilor naționali și locali care sunt alături de elevii noștri!”, a declarat prof. Sorin MIHAI, Inspector Școlar General, la ceremonia de absolvire a programului. Profesorul Sorin Mihai a fost, de altfel, prezent alături de elevi și &icir c;n prima zi de lansare a programului.
 
 
 
Citește și
Inspectoratul Școlar Județean Constanța PNRAS continuă la nivelul județului Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii