Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iuliana Linea, doctorandă la Universitatea „Ovidius” Constanța, a obținut locul doi la concursul internațional „Ma thèse en 180 secondes” (GALERIE FOTO)

ro

19 Jun, 2024 16:57 439 Marime text
Foto: Universitatea „Ovidius” Constanța

Iuliana Linea, doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Științe Umaniste a Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), a obținut locul al II-lea la etapa națională a celei de-a șaptea ediții în România a concursului internațional de difuzare a științei „Ma thèse en 180 secondes”, care a avut loc marți, 18 iunie 2024, la Universitatea Tehnică de Construcții București.
 
Conform Universității „Ovidius”, doctoranda, coordonată de prof. univ. dr. Monica Vlad, a prezentat, într-un timp limitat la trei minute, rezultatele cercetării realizate în cadrul tezei sale, despre predarea metalimbajului gramatical în ora de limbă străină.
 
„Obținerea, pentru al cincilea an consecutiv, a unui premiu în cadrul acestui prestigios concurs internațional subliniază, pe de o parte, calitatea cercetărilor realizate în cadrul școlii doctorale, dar și abilitatea doctorandei noastre de a sintetiza și de a prezenta publicului, într-o manieră clară și convingătoare, rezultatele obținute. Participarea tinerilor cercetători la astfel de competiții consolidează cultura comunicațională la nivelul școlilor doctorale și contribuie la plasarea Universității Ovidius din Constanța pe harta performanței academice, într-o rețea de colaborări naționale și internaționale”, precizează prof. univ. dr. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale din cadrul UOC.
 
Cea de-a șaptea ediție a competiției „Ma thèse en 180 secondes” a fost organizată de Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), în parteneriat cu Institutul Francez și cu Radio France Internationale (RFI), iar la etapa națională au participat 15 doctoranzi finaliști din opt universități din România: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Politehnica din București, Universitatea din Craiova și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
 
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța acordă titlul de „Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. Ion Popa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii