La Biblioteca comunală „Ioan Popișteanu” din Dorobanțu (Tulcea) S-a dat startul Proiectului CODE KIDS 2021
La Biblioteca comunală „Ioan Popișteanu” din Dorobanțu (Tulcea): S-a dat startul Proiectului CODE KIDS
05 Apr, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3265
Marime text
Membrii Clubului CODE Kids „Micii Programatori Generația Pro'' din cadrul Bibliotecii Comunale „Ioan Popișteanu'' Dorobanțu s-au întâlnit, în week-endul trecut, pentru a da startul Proiectului CODE KIDS 2021, în parteneriat cu Școala Gimnazială Dorobanțu.
Echipa este formată din 15 membri, elevi ai Școlii Gimnaziale Dorobanțu. Acest proiect este coordonat de Fundația Progress România și Simplon România, avându-l drept coordonator județean pe Marian Druncea de la Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea.
„Vineri, 2 aprilie, ne-am cunoscut, am desemnat ambasadorii Coman Nicoleta și Giurgea Stelian, am creat cont de gmail, cont de Facebook și ne-am familiarizat cu platforma code.org. Împreună vom realiza lucruri utile și minunate pentru viață!”, a declarat prof. Lăcrămioara Buzatu.
De trei decenii bibliotecar în cadrul Bibliotecii comunale „Ioan Popișteanu” din comuna Dorobanțu (județul Tulcea), pe Lăcrămioara Buzatu am cunoscut-o la recomandarea Anei Popișteanu, soția bibliologului Ioan Popișteanu, cel care vedea lumina zilei în satul Cârjelari pe 30 ianuarie 1942.
Aflați într-o vizită de documentare a personalității celui omagiat de ZIUA de Constanța cu Meritul Dobrogean, aveam să întâlnim o femeie extrem de energică, ei datorându-i-se denumirea instituției din comuna natală bibliologului, o bibliotecă având un fond de carte de peste 12.000 de titluri, din care 2.000 sunt donații ale ctitorului Ioan Popișteanu.
Județul Tulcea – 11 biblioteci partenere, județul Constanța – doar două
Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
Biblioteci publice din 19 județe ale României sunt sau vor deveni parteneri strategici ai proiectului, implicate direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.
Spre deosebire de județul Tulcea, unde sunt înregistrate 11 biblioteci orășenești sau comunale, în județul Constanța doar două biblioteci – orășenească Ovidiu și municipală Medgidia sunt partenere în acest proiect.
Citește și:
#DobrogeaDigitală: La inițiativa bibliotecarei Lăcrămioara Buzatu, și în comuna Dorobanțu (Tulcea) există Biblioteca „Ioan Popișteanu” (video)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii