Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:28 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova a organizat A treia ediție a Festivalului Regional de folclor ,,Primăvară dobrogeană, primăvară de folclor” (galerie foto)

ro

11 Jun, 2019 14:26 2970 Marime text

Liceul Teoretic ,,Ioan Cotovu” din Hârșova a organizat ediția a III-a a Festivalului Regional de folclor ,,Primăvară dobrogeană, primăvară de folclor”, care s-a desfășurat la Casa de Cultură a orașului. Festivalul a fost aprobat în Calendarul Activităților Educative Regionale 2019 cu  nr. 3016/9.01.2019, poziția 841.

Echipa de coordonare a fost formată din prof. Maria Bucșan, prof. Manuela-Cornelia Piștea,  prof. Alexandru Bujeniță, prof. Gabriela Cazacu, prof. Camelia Șerban, prof. Corina Stoian, prof. Georgeta Dinu.

           Partenerii acestui festival sunt ISJ Constanța, Primăria și Consiliul Local Hârșova, Palatul Copiilor Constanța,  Casa de Cultură Hârșova, Consiliul Școlar al Elevilor. 

Festivalul a fost sprijinit în mod special de Consiliul Local și Primăria Orașului Hârșova prin domnul primar Viorel Ionescu și doamna viceprimar Dumitra Stan, precum și  de sponsorii Dumitrel și Ionela Sava (Sava Zootehnic SRL), Iulică și Vasilica Grosu (Giva Star SRL),  Stelian și Aurica Toma (Sara Tom Company SRL), Amza Cătălin și Simona (Sigma Auris SRL),  Claudia Tătaru, cărora le mulțumim.

S-au înscris în festival 483 de copii din 39 de școli din județele Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea, Constanța și  Municipiul București, elevii fiind coordonați de 78 de cadre coordonatoare. Festivalul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, pe secțiuni (soliști și dansuri populare) și nivel de vârstă (primar, gimnazial și liceal).

Proiectul și-a propus să promoveze folclorul național și să atragă elevii de la cele mai mici vârste în cunoașterea și conservarea obiceiurilor și tradițiilor locale, prin organizarea unui festival al școlilor participante. Au fost apreciate costumele populare, calitatea dansurilor și a melodiilor interpretate de copii, de la cei mici până la cei mari, de liceu. S-au prezentat cântece și dansuri dobrogene românești, rusești, aromâne, grecești și turcești.

 S-au acordat Marele Trofeu al festivalului (solistei Pârleală Andra Cătalina- Liceul Teoretic ,,Ioan Cotovu” Hârșova), Trofeul pentru secțiunea dansuri populare (,,Florile Călărașului”- Liceul Tehnologic ,,Sandu Aldea” Călărași), Trofeul pentru secțiunea soliști ( solistei Albu Florentina- Colegiul Național Militar ,,Al. I. Cuza” Constanța), premiiile I, II, III, mențiuni și premii speciale.
 Această ediție a festivalului s-a evidențiat nu numai printr-o participare mai numeroasă, dar și prin diversitatea formațiilor și calitatea actului artistic.


Echipa de coordonare îi felicită atât pe câștigătorii premiilor, cât și pe toți participanții și pe coordonatorii acestora.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii