Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista scolilor din Constanta propuse pentru desfiintare

ro

23 Feb, 2010 03:46 4801 Marime text
cap_2.jpgCinci unităţi de învăţământ vor fi comasate, iar în fiecare comună va rămâne doar una cu personalitate juridică, iar restul vor deveni structuri.

Comasarea loveşte şi unităţile de învăţământ constănţene. Multe mai au elevi doar de ordinul zecilor, ori clase cu 7-8 persoane, astfel că aceştia vor învăţa, din septembrie, la o altă şcoală, iar personalul va fi redistribuit.

Astfel, în cadrul propunerilor pentru realizarea planului de şcolarizare 2010 - 2011, fiecare comună va rămâne numai cu o şcoală cu personalitate juridică, iar restul unităţilor de învăţământ, atât şcoli cât şi grădiniţe, devin structuri. O altă mare modificare va fi aceea că mai multe şcoli vor fi comasate, din cauza numărului mic de elevi. Astfel, în municipiul Constanţa, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 - N. Titulescu va fi comasată cu Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12 - B.P. Haşdeu, iar Şcoala cu clasele I-VIII nr. 36 - D. Ştiubei va fi comasată cu Liceul Teoretic Decebal. Şi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 vor învăţa la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. De asemenea, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 21 - I.L. Caragiale va fi comasată cu Şcoala cu clasele I-VIII nr. 8.

Din judeţ, momentan, doar Şcoala cu clasele I-VIII nr. 5 din Medgidia va fi comasată cu Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 - L. Grigorescu.

colegiul_mihai_eminescu.jpgPotrivit inspectorului şcolar general Elena Buhaiev, este foarte probabil ca, din septembrie, Şcoala nr. 21 să se transforme în grădiniţă, deoarece în Şcoala nr. 8, acolo unde se vor muta elevii, există şi două săli de grădiniţă care nu au condiţiile adecvate. Aşadar, este posibil ca acestea să se mute la Şcoala nr. 21.

Şi pentru Liceul Teologic din Constanţa se pregăteşte o schimbare. Se va muta, începând cu anul şcolar viitor, în clădirea Şcolii nr. 2, şcoală care se va regăsi în structura Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Se pare că această iniţiativă a fost deja salutată de înaltele feţe bisericeşti din Constanţa, deoarece astfel elevii vor fi mai aproape de Arhiepiscopie.

Toate aceste modificări se vor face însă odată cu începerea anului şcolar 2010 - 2011.

Inspectorul şcolar general Elena Buhaiev a precizat că vor redistribui atât cadrele didactice, cât şi personalul auxiliar, astfel încât nimeni să nu-şi piardă locul de muncă. Nici directorii nu trebuie să-şi facă probleme momentan. Din primele discuţii, aceştia vor ocupa la „noua" şcoală fie o funcţie de director adjunct, fie una de director coordonator.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un parinte 28 Feb, 2010 02:47 Comasarea scolilor bulverseaza viata a mii de oameni, pune in pericol viata copiilor prin indepartare scolii de casa, iar actul de invatamant va fi diluat prin "doparea" claselor, cu peste 35 de elevi !! . Nu stiu in ce procente se regasesc : inconstienta, prostia , planul diabolic sau pur si simplu interesul in acest demers, dar cert e ca noi parinti de copii ai scolilor in cauza o sa va trezim la realitate intr-un fel sau in altul !
  • mamalui... 25 Feb, 2010 06:22 care este diferenta dintre "structura scolii x va apartine de scoala y" si "comasarea scolii x cu scoala y"?
  • Ion Iliescu 23 Feb, 2010 23:24 Mai tovarasi....fiti calmi....asa cum v-am promis acum 20 de ani...lucrurile se vor indrepta.....binenteles dupa ce eu voi da ,,ortul popii,,....Am facut totul varza in tara asta si bine-mi pare ca m-ati reales de trei ori cu toate ca nu aveam voie doar de doua ori conform Constitutiei Romaniei ...Vax constitutie....Eu am brandul meu si asa cum v-am mai spus ....unde mi-e pixul mai Ponta...?.....Aici tov.Iliescu....Da-o-n ,,pixul,, meu de Constitutie....Baga o ,,manea,, pe fundal pentru ca eu fac parte din cei 99 % de romani carora le plac ...manglele....pardon...manelele...Jur, micutule ,, Titu Maiorescu ,, ...din profil....ca, din fata semeni cu Victor Ponta ...mai sa fie....chiar am inbatranit,am 80 de ani....pentru ca am falsificat certificatul de nastere sa ies la pensie anticipat si sa-mi fac o pensie nesimtita, vorba lui BOC....Invatamantul ?...as....la degetul mic....am scos peste 500.000 de doctori cu doctorat si astia zic ca tara nu are doctori ???....Am iutat sa fac o propunere....grupa pregatitoare de la gradinite sa fie consierat ...primul an de doctorat !!! Ce tare sunt mai Ponta...Sunt un adevarat BRAND ,, I.I. ,,
  • Popescu 23 Feb, 2010 23:18 Mai desteapto !Pensionarii nu vor mai lucra in invatamant de la anul .Dar ar trebui sa-ti faci stagiatura in mediul rural si apoi sa emiti pretentii.Acesti oameni care au servit invatamantul peste 30 de ani merita tor respectul. O sa vedeti cate posturi vor ramane libere prin neprezentarea tinerilor la post, in mediul rural si atunci salvarea va veni din parte pensionariloir .Doar n-o sa dam copiii pe mana necalificatilor ?
  • gica contra 23 Feb, 2010 11:09 insemnata de d-zeu, dar fara frica de el...asta e d-na general,ea are treaba cu pensionarii, cum iti permiti madam sa ocupi 60 de posturi cand noi, in scolile noastre titulari, ramanem fara catedra ca se reduce nr de elevi, ca ii inghesui in claselca pe cartofi...prima redistribuire ar trebui s-o faca partidul tau cu tine, oare nu au un om competent?sau te-a pus intentionat, ca esti la line cu acesti nesanatosi care ne conduc cu pixel-ul ,cu vergu si cu impotenti intelectual ca nica, mana ta dreapta care rade judetul la indicatiile tale.
  • lorena 23 Feb, 2010 10:08 mai tineti si pensionarii pe posturi ? afara cu bosorogii si babele !!!!!!!!!!!!!!