LIVE TEXT Evenimentul „CityINNOHub - European Digital Innovation Hub“ are loc la Universitatea „Ovidius” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
LIVE TEXT: Evenimentul „CityINNOHub - European Digital Innovation Hub“ are loc la Universitatea „Ovidius”Evenimentul începe la ora 11:00 și are loc în Sala Senatului din campusul universitar – Corp A (Aleea Universității nr.1). De asemenea, este transmis pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/cityinnohub.
„UOC va implementa, în următoarele 32 de luni, proiectul CiTyInnoHub, în cadrul căruia va funcționa Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” din Regiunea Sud-Est.
Consorțiul este format din Universitatea Ovidius din Constanța, liderul CiTyINNOHub, alături de următorii parteneri: Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România. Prin contribuțiile valoroase ale colaboratorilor naționali și internaționali, hub-ul va dezvolta un ecosistem regional de digitalizare, încurajând inovația și antreprenoriatul în zona de SE a României”, se arată în comunicatul de presă al instituției de învățământ.
Centrul de Inovare Digitală „CityINNOHub” din Regiunea Sud-Est reunește șase organizații cu expertiză complementară. Este înființat pentru a contribui activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale, pentru a le crește competitivitatea, și a autorităților publice locale, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite comunităților. Serviciile Centrului European de Inovare Digitală CiTyINNOHub se bazează pe:
• evaluarea maturității digitale;
• soluții digitale adaptate cerințelor;
• posibilitatea testării soluțiilor digitale înainte de a investi;
• consultanță în accesarea finanțărilor;
• instruirea în utilizarea și înțelegerea tehnologiei.
UPDATE: ora 11.05„Agenda evenimentului cuprinde aspecte relevante pentru provocările și oportunitățile pe care IMM-urile și autoritățile publice locale le întâmpină în procesul transformării digitale.
Printre invitații prezenți în cadrul panelului de deschidere se numără E.S. doamna Ingrid Kressel, ambasadorul Estoniei în România, Anton Rog, director al Centrului Național Cyberint, Silviu Iulian Coșa, prefectul Județului Constanța, Eduard Mititelu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, și conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța”, mai precizează Universitatea „Ovidius” Constanța.
În deschiderea evenimentului a luat cuvântul lect. univ. dr. Alexandru Bobe.
„Acesta este unicul centru de inovare digitală din regiunea de Sud Est. Respirăm în mod plăcut aerul digitalizarii care va reduce timpii de așteptare din zona administrativă“ - a precizat lect. univ. dr. Alexandru Bobe.
Este prezentat parcursul din 2017 până în prezent al proiectului. De asemenea, sunt prezentate obiectivele acestui demers de digitalizare.
Alături de parteneri, UOC a implementat alte 120 de proiecte similare.
A luat cuvântul Mihai Lupu, președintele CJ Constanța.
„Vizita domnului Burduja la Constanța a scos la iveală nevoia digitalizarii. Îl felicit pe domnul rector pentru această inițiativă. Digitalizarea înseamnă eliminarea corupției din sistem. Aduce transparență în ceea ce privește cheltuirea banilor publici“ - a precizta președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.
Ia cuvântul conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța.
„În calitate de gazdă consider extraordinar ce se întâmplă azi aici. Este o confirmare a ceea ce realizează astăzi Universitatea Ovidius. Sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor și sper să rămâneți cu o impresie bună despre universitate“ - a mai precizat conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța.
Ia cuvântul Ingrid Kressel, ambasadorul Estoniei în România.
Am câteva slide-uri care arată parcursul digitalizarii în Estonia. Digitalizarea reduce costurile, crește eficiența și transparența. Stâlpii principali ai unei societăți digitale sunt: confidențialitate, valabilitate și integritate. Sper ca acest hub de inovare digitală să fie de folos partenerilor economici, statului etc“ - a precizat Ingrid Kressel, ambasadorul Estoniei în România.
Ia cuvântul Eduard Mititelu
„Mulțumesc pentru invitație. În ultimul timp am încercat să facem progrese majore în privința digitalizarii. Sper că politicile noastre în inteligența artificială ajută în acest demers. Prin implicarea actorilor la nivel local putem îmbunătăți gradul de digitalizare al comunităților locale. Încercăm de la nivel central să digitalizam serviciile publice. Un exemplu este obținerea cazierului judiciar. Trebuie să scoatem frica de eșec din ecuație și să testăm“ - a precizat Eduard Mititelu.
Roxana Mânzatu ia cuvântul.
Ia cuvântul Ani Merlă.„Am pregătit câteva direcții pe care IMM-urile le pot folosi pentru obținerea de fonduri europene pentru transformare digitală. Ca fost ministru al Fondurilor Europene în 2019 am fost martor la greutatea implementării transformării digitale“ - a mai precizat Roxana Mânzatu.
„Consorțiul de parteneri al acestui proiect condus de UOC garantează succesul. Digitalizarea administrației este o prioritate și necesitate dacă vrem să ținem pasul cu ceea ce se întâmplă la nivel internațional. Eu și Primăria Constanța vă suntem parteneri pentru demersul digitalizarii“ - a precizat Ani Merlă.
„Se încearcă implementarea securității cibernetice pentru a crește conștientizarea în sectorul sănătății“ - a precizat Mihai Guranda, de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică.
Diana Gradea de la Regio Sud Est prezintă obiectivele specifice
Prioritatea în acest moment este să digitalizeze IMM-urile/.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!