Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Aventură Digitală – Una din marile competiții ale anului 2024, la Școala nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța

ro

15 Oct, 2024 19:07 153 Marime text





 
  • Foundation for Digital Knowledge și Fundația pentru Educație Digitală (FpED România), în parteneriat cu Logiscool România, anunță lansarea la nivel national a primei ediții a competiției Marea Aventură Digitală, o inițiativă educațională inedită, pentru elevii din clasele III-VI.

Evenimentul se va desfășura în mai multe școli din țară, simultan,  pe data de  9 noiembrie 2024. Participarea este gratuită și nu presupune o pregătire specială, accentul fiind pe colaborare și spirit de echipă.

În Constanța, Marea Aventură Digitală va avea loc la Școala Gimnazială nr. 29 ”Mihai Viteazul” de la 9:30 până la 11:30, urmată de o premiere locală.

Echipe de câte trei elevi vor lucra împreună să rezolve puzzle-uri logice și să îndeplinească sarcini legate de lumea digitală, astfel încât  să ajute un mic robot prietenos, care și-a pierdut drumul spre Pământ, să navigheze în lumea noastră digitală. Sarcinile de rezolvat aduc în prim plan importanța utilizarea abilităților digitale și subliniază importanța gândirii logice, dar și a muncii în echipă, într-o lume în continuă evoluție.

Un părinte sau un profesor va trebui să înscrie pe site echipele de câte 3 copii care vor să intre în această aventură. Echipele pot fi formate din copii din diferite școli, nu doar din școala parteneră competiției. Lista școlilor care găzduiesc competiția, precum și formularul de înregistrare, sunt disponibile pe site-ul mareaaventuradigitala.ro.
 
Data limită pentru înscriere este 3 noiembrie 2024.

Marea Aventură Digitală este cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei și abilităților digitale la nivel local și completează misiunea Logiscool de a face din lumea digitală un loc în care copiii noștri pășesc cu încredere, către un viitor ideal.
 
 
 
Citește și
Cumpărări directe ConstanțaSade Global SRL va efectua igienizarea sălilor de clasă la Școala Gimnazială nr. 29 Constanța (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii