Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj catre boboci „Bun venit la Universitatea Ovidius!"

ro

02 Oct, 2009 03:04 3762 Marime text
ovidius.jpgAproape două mii de tineri au asistat, ieri, la deschiderea oficială a anului universitar 2009 - 2010

„Universitatea este, fără îndoială, citadela în care se formează şi se desăvârşesc conştiinţe şi inteligenţe pentru binele societăţii actuale şi a celei viitoare". În acest mod îşi încheia prof. univ. dr. Victor Ciupină, rector al Universităţii Ovidius Constanţa, discursul de început de an, susţinut în faţa a mii de studenţi.

Entuziaşti, unii la început de drum, alţii obişnuiţi deja cu oportunităţile pe care le oferă centrul universitar din Constanţa, tinerii s-au strâns, ieri dimineaţă, la Campusul Universitar. Alături de studenţii români, care au ales Universitatea Ovidius pentru a-şi continua studiile, la deschidere s-au aflat şi studenţi străini, din India, Turcia sau ţările arabe, veniţi de peste hotare datorită cunoştinţelor pe care le aveau despre calitatea actului didactic din România.

„Marcăm astăzi începerea noului an universitar 2009 - 2010 la Universitatea „Ovidius" Constanţa, care se prezintă în acest moment ca una dintre instituţiile de învăţământ superior puternice din România, remarcată prin dinamismul său în măsură să satisfacă cerinţele de educaţie şi specializare ale tinerilor la nivel zonal şi naţional, precum şi la nivel internaţional. (...)Asigurarea calităţii în învăţământ este la ordinea zilei pentru universitatea noastră şi din această perspectivă, promovăm creşterea echilibrată a rolului cadrului didactic şi al studentului în procesul de educaţie. Aprecierea nivelului de pregătire a studentului trebuie însoţită şi de o apreciere de către studenţi a nivelului prestaţiei cadrului didactic, prin mijloace adecvate", a punctat prof. univ. dr. Victor Ciupină. Succesul Universităţii „Ovidius" este dovedit şi de numărul de studenţi care creşte de la an la an. Peste 21.000 de tineri au început, ieri, facultatea, studiile de masterat sau doctorat în cadrul Universităţii „Ovidius" şi circa două mii dintre aceştia au fost prezenţi la deschiderea oficială a anului 2009 - 2010.

În prezidiu, alături de prof. univ. dr. Victor Ciupină, au urcat reprezentaţi ai centrului universitar, dar şi din rândul autorităţilor locale. Viceprimarul Decebal Făgădău le-a transmis studenţilor că îi consideră viitorul ţării, iar Petrică Miu, inspector şcolar general, a vorbit despre deschiderea anului universitar, eveniment deosebit nu numai pentru Ovidius, ci pentru întregul judeţ.

De asemenea, studenţii au primit mesaje şi din partea unei tinere care le-a trăit emoţiile şi care ştia ce înseamnă să fii student al Universităţii „Ovidius", ce oportunităţi ai, cât de mult te schimbă facultatea, cât de uşor poţi obţine o bursă de studii în străinătate şi ce experienţe extraordinare poţi trăi în cadrul unui centru universitar de stat. Iar Maria Ştirbeţiu, studentă în anul III la Facultatea de Litere, căci despre ea este vorba, nu a omis să le transmită bobocilor de anul acesta: „Bun venit la Universitatea Ovidius!".

În prezent, centrul universitar condus de prof. univ. dr. Victor Ciupină cuprinde 16 facultăţi, are 74 de specializări de licenţă, 82 de masterate şi opt şcoli doctorale, cu menţiunea că toate formele de studiu sunt acreditate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANA 23 Jun, 2011 11:24 Toti profesorii Universitatii Ovidius i-au şpagă ....de la cel mai mic la cel mai mare ....de la decan pana la secretara...Este o bătaie de joc ce se intâmplă acolo... "ca la piata"....iti cere o suma de bani pentru o disciplină ca să iei examenul ...daca ai mai multe se face si o reducere...dar daca esti mai ghinionist dai bani dar poti sa pici ..Bataie de joc.....