Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educației a lansat în consultare publică un nou proiect. Detalii

ro

12 Jun, 2024 14:21 712 Marime text


Ministerul Educației anunță azi, 12 iunie 2024, că a fost lansat în consultare publică proiectul de Ordin privind Regulamentul-cadru pentru organizarea și funcționarea comisiilor de etică universitară din instituțiile de învățământ superior, elaborat de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU).

Acest act normativ are ca scop asigurarea respectării normelor de etică și deontologie universitară prin structuri specializate în cadrul universităților.


Iată anunțul Ministerul Educației:

Am lansat în consultare publică proiectul de Ordin privind Regulamentul-cadru privind organizarea și funcționarea comisiilor de etică universitară, de la nivelul instituțiilor de învățământ superior, elaborat de Consiliul de Etică și Management Universitar (CEMU).

Actul normativ vizează organizarea și funcționarea comisiilor de etică universitară, înființate în cadrul instituțiilor de învățământ superior în vederea respectării normelor de etică și deontologie universitară. În cadrul acestora funcționează o subcomisie dedicată eticii cercetării universitare.

Din comisiile de etică universitară nu pot face parte persoane care dețin funcția de rector, președinte al senatului, prorector, decan, prodecan, director general administrativ sau care au încălcat normele de etică și deontologie universitară. De asemenea, studenții reprezintă minimum 25% din membrii comisiei.



Citește și:
Ministerul Educației: Iată care sunt cele mai frecvente întrebări și răspunsuri legate de înscrierea la școală

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii