Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:16 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educației, anunț de ultim moment despre două programe de studii universitare de licență

ro

15 Oct, 2024 12:55 188 Marime text
foto: Facebook/ Ministerul Educației Ministerul Educației a lansat în consultare publică metodologiile privind înființarea și organizarea programelor de studii universitare de licență „Educație timpurie” și „Pedagogia învățământului primar”.

Cele două programe de studii universitare de licență vor asigura formarea competențelor necesare cadrelor didactice pentru dezvoltarea intelectuală, socială, fizică și emoțională a copiilor.

În complementaritate cu disciplinele consacrate, viitorii profesori pentru educație timpurie vor studia: neuroștiința educației, joc și învățare în copilăria timpurie, dezvoltarea limbajului, a comunicării, a premiselor citirii și scrierii la copilul mic, comunicarea și colaborarea cu familia.

De asemenea, în complementaritate cu disciplinele consacrate, viitorii profesori pentru învățământ primar vor studia: Educație ȘTIAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică), pedagogie digitală, medii virtuale de învățare, managementul clasei și dezvoltarea abilităților socio-emoționale, management personal, reflexivitate și dezvoltare continuă în profesia didactică, mai transmite Ministerul Educației. 

Între 6 și 12/14 credite pe semestru pentru practica pedagogică, care trebuie să se desfășoare în unitățile de învățământ cu particularități diferite, inclusiv un număr ridicat de antepreșcolari/preșcolari/elevi în risc de excluziune școlară.

Documentele supuse consultării publice sunt disponibile AICI 


Citește și:

Salarii mai mari cu 25%, timp de cinci aniCadrele didactice din Constanța care beneficiză de gradații de merit. Lista publicată de ISJ Constanța (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii