Ministerul Educației Cum se va desfășura activitatea didactică în data de 23 decembrie 2021
Ministerul Educației: Cum se va desfășura activitatea didactică în data de 23 decembrie 2021- Sorin Cîmpeanu a anunțat cum se va desfășura activitatea didactică în data de 23 decembrie 2021.
- Unitățile de învățământ au autonomie, astfel că fiecare va decide cum va fi organizată activitatea didactică.
Dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm, structura anului școlar a avut de suferit, prin urmare învățământul românesc a fost profund afectat.
Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar cadrele didactice se gândesc cum ar putea instala spiritul Crăciunului în rândul elevilor pentru a diminua efectele morale devastatoare ale pandemiei de coronavirus.
Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu a declarat pe site-ul edu.ro:
„Date fiind configurația acestui an școlar și provocările pe care acesta le-a adus copiilor și personalului din învățământ, Ministerul Educației a decis să ofere posibilitatea unităților școlare să adapteze modul în care se va organiza activitatea didactică din ziua de 23 decembrie.
Astfel, fiecare director de școală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă în data de 23 decembrie elevii vor desfășura cursuri cu prezență fizică sau dacă activitățile pot fi adaptate astfel încât să răspundă așteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activitățile de învățare să se poată organiza într-o manieră nonformală și informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie și care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanță.
Am luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinței copiilor și părinților de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât și în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educației, astfel încât unitățile de învățământ să-și poată adapta mai eficient activitățile în concordanță cu așteptările și nevoile societății.“
Așadar, unitățile de învățământ vor decide cum se va desfășura activitatea didactică astfel încât să-i încânte pe elevi în ultima lor zi de școală, înainte de vacanța de iarnă.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursă foto: Pixabay
Citește și:
Serbările de Crăciun sunt permise în școli și grădinițe conform unui nou cadru legal. În ce condiții pot fi organizate (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp