Ministerul Educației Patru proiecte din județul Constanța, pe lista finală a proiectelor pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie (DOCUMENT)
Ministerul Educației: Patru proiecte din județul Constanța, pe lista finală a proiectelor pentru dezvoltarea
22 May, 2023 14:38
ZIUA de Constanta
1513
Marime text
- În Secțiunea Document poate fi consultată lista completă a proiectelor admise în această etapă.
Patru dintre proiectele admise în această etapă sunt din județul Constanța.
Astfel, au fost admise, în această etapă, proiectele vizând „Dezvoltarea unui serviciu de educație timpurie complementar în comuna Pantelimon, județul Constanța“, cel vizând „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementară în comuna Valu lui Traian, județul Constanța“, cel pentru „Dezvoltarea unui serviciu de educație timpurie complementar în comuna Târgușor, județul Constanța“ și cel pentru „Dezvoltarea unui serviciu de educație timpurie complementar în comuna Aliman, județul Constanța“.
În continuare, urmează etapa a II-a de transmitere a proiectelor, a căror listă finală va fi publicată pe 22 iunie 2023.
În perioada 23-26 iunie 2023 vor fi transmise notificări privind acordarea grantului, iar contractarea va avea loc în perioada 27 iunie – 27 iulie 2023.
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Ministerul Educației, sunt alocate 103 milioane de euro pentru a crește capacitatea sistemului și a calității serviciilor de educație timpurie, de a îmbunătăți ratele de participare, atât la nivel antepreșcolar, cât și la nivel preșcolar, prin deservirea de până la 20.000 de copii, provenind din grupuri defavorizate.
În cadrul acestui apel, spun reprezentanții Ministerului Educației, vor fi prioritizate proiectele care se vor implementa în comunități rurale izolate, defavorizate din punct de vedere economic sau care vizează grupuri vulnerabile de copii.
Valoarea maximă a grantului per proiect este de 250.000 de euro (fără TVA), valoare eligibilă PNRR.
Fiecare proiect va urmări înființarea de servicii complementare, care să deservească de la minimum 16 copii până la maximum 50 de copii.
Bugetele proiectelor se vor utiliza pentru amenajarea, igienizarea și dotarea a minimum două săli pentru activități cu copiii, achiziționarea de mobilier, echipamente și materiale necesare amenajării spațiilor serviciilor complementare nou înființate.
De asemenea, bugetele sunt destinate și pentru achiziționarea materialelor didactice, a hranei, precum și a transportului pentru copii, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.
Nu în ultimul rând, banii vor fi folosiți și pentru servicii de informare, consiliere și sprijin pentru părinții/reprezentanții legali/persoana în grija căreia se află copilul.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii