Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mizeriile zilnice din Campusul universitatii

ro

11 Mar, 2003 00:00 967 Marime text

Anunturi "perverse"

Studentii dau dovada de o imaginatie bogata cand vine vorba de anunturi * La "bursa" din campus gasesti de toate: locuri de munca, apartamente de inchiriat si servicii ceva mai speciale * Accesul studentilor pe usa din fata este interzis * "Colegii" de cursuri ai studentilor sunt cainii * Fumatul interzis, dar s-a gasit solutia: toaleta! * De dragul unei tigari, induri mirosul din toalete

Cladirea noua a Universitatii "Ovidius" din Constanta se numara printre cele mai moderne din tara, atat datorita aspectului ingrijit, cat si dotarilor. Insa lucrurile par sa fie cu totul altele atunci cand esti student si de lovesti zilnic de "mizerii" (si la propriu, si la figurat). Ideea de a nu mai fuma in cladire a fost deja acceptata, de voie-de nevoie, de toti studentii, insa, pana la a fi aplicata, este un pas destul de mare. Amenda pentru fumat in campus a fost majorata de la 100.000 de lei la un milion, dar pana acum nu s-a auzit ca ar fi fost pusa in aplicare. Si nu pentru ca nu ar fi existat studenti care sa incalce regula, ci pentru ca ei au gasit o solutie: fumatul in toalete. Pentru un nefumator intratul in toalete a devenit un adevarat pericol pentru sanatate. Si nu exista prea multe solutii, mai ales ca ar fi destul de penibil pentru un gardian sa intre dupa o studenta in toaleta. Despre starea jalnica a toaletelor nu mai vorbim, in ciuda faptului ca studentii s-au plans de nenumarate ori. Acelasi lucru nu este valabil pentru toaleta cadrelor universitare, ele fiind o prioritate pentru femeile de serviciu. Oricum, accesul studentilor este interzis, usa fiind inchisa cu cheia, asa ca celorlalti nu le mai ramane decat sa foloseasca toaletele, deloc curate, din restul cladirii. Nu se poate comenta prea mult, pentru ca sistemul a ramas acelasi ca in scoala generala. Stilul "numai pentru profesori" este regasit in afisul pe de usa principala. Mai exact, pe o bucata de hartie sta scris ca studentii trebuie sa intre numai pe usa din spate. Si nu este doar un afis lipit de dragul de a avea ceva pe o usa, ci chiar se tine cont de aceasta masura. Nu este prima oara cand se vorbeste despre celebrul afis, insa el continua sa troneze, amintindu-le bietilor studenti de nivelul lor, in ciuda faptului ca ei sunt cei care platesc, intr-un fel sau altul, salariile profesorilor. Dupa ce te-ai conformat, o iei usor spre usa din spate, chiar cu insotitori. Insa, ce-i drept, sunt insotitori patrupezi si de aceea este bine sa incepi sa faci rugaciuni (in cazul in care nu esti la Teologie) ca sa ajungi cu pantalonii intregi la cursuri. Cand ai suflat usurat ca, in sfarsit, ai ajuns in cladire si-ti dai seama ca mai ai cateva minute pana la cursuri, normal, ca orice student care se respecta, o iei spre asa-zisa cantina. Aici, fumul de doua degete, pentru ca locul se numara printre cele avizate pentru fumat, mese pline si murdare, pe care se afla cutii de conserve care poarta pretentiosul titlu de "scrumiera". Nu vorbim de preturi pentru a nu face antireclama. Dar este de ajuns ca sa te uiti in jur sa vezi ce au comandat ceilalti, si iti dai seama ce "scoruri" se practica.

Anunturi la avizier

Cauti un loc de munca sau un apartament de inchiriat? Nimic mai simplu. Apelezi la peretii campusului si la aviziere. Campusul s-a transformat intr-o mica bursa, unde se fac tot felul de tranzactii: de la componente de calculator pana la lucrari de licenta. Acestea din urma nu fac obiectul unor trocuri tocmai legale, insa ce mai conteaza. Si unde mai pui ca un anunt la ziar costa bani, iar lipitul pe peretii campusului doar niste scotch sau super-glue. Studentii nu duc lipsa de originalitate tinand cont de anunturile ceva mai perverse pe care le poti gasi la avizier. Astfel, am aflat ca un student cauta cu disperare o partenera pentru o partida, si nu una de sah. Cele interesate pot chiar nota numarul si sa-si incerce norocul. In concluzie, se poate spune ca viata de student nu este una plictisitoare, doar simtul umorului iti trebuie in cantitati industriale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii