Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicholas Georgescu - Roegen, omagiat la Universitatea Ovidius

ro

26 Feb, 2010 03:46 2599 Marime text
ovidius.jpgFacultatea de Ştiinţe Economice a dat startul activităţilor dedicate împlinirii a 20 de ani de când instituţia a primit rangul de Universitate, şi a 50 de ani de funcţionare.

Ieri, Facultatea de Ştiinţe Economice a organizat Simpozionul ştiinţific „Nicholas Georgescu Roegen - Economistul mileniului trei", dedicat omagierii celebrului savant american de origine română, născut la Constanţa. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate şi mai multe lucrări care au conţinut date reprezentative despre viaţa şi activitatea acestui economist, căruia, în anul 1994, i-a fost conferit şi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius. „Astăzi, cel care s-a născut în Viile Noi, un cartier al Constanţei, a intrat definitiv în marea familie a marilor personalităţi responsabile de perfecţionarea aparatului, a metodelor şi a mijloacelor cu care lucrează la ora actuală Ştiinţele Economice şi Ştiinţele Sociale. Este un moment de bucurie pentru Facultate, pentru Universitate", a precizat rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină.

Februarie a fost aleasă pentru omagierea lui Nicholas Georgescu - Roegen şi deoarece acesta s-a născut pe data de 4 a lunii, în anul 1906. Ca o recunoaştere pentru contribuţiile sale ştiinţifice de excepţie, a primit toate titlurile şi onorurile care puteau fi date unui mare economist: profesor emerit şi profesor de onoare al Universităţii Vanderbilt, membru de onoare al Asociaţiei Economice Americane, membru al Asociaţiei de Econometrie, membru de onoare al instituţiei ştiinţifice Phi - Beta - Kappa de la Universitatea Vanderbilt, membru al diferitelor organizaţii ştiinţifice din America şi Europa, „visiting profesor" şi invitat să ţină conferinţe şi cursuri la mari universităţi din Japonia, India, Pakistan, Brazilia, Argentina, Italia, Franţa, Germania, inclusiv la Academia Română şi la universităţi din România. Numeroase universităţi europene i-au acordat titlul de Doctor Honoris Causa, iar Academia Română l-a ales membru de onoare în anul 1990.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii