Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:52 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă filă de istorie mircistă. Final de an în culmea... gloriei olimpice (galerie foto)

ro

21 Dec, 2017 00:00 10268 Marime text
Ieri am făcut cunoştinţă cu cei opt „magnifici“ care au reuşit să aducă, prin performanţele lor internaţionale, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa pe locul trei la nivel naţional.
 
Ei sunt: Paul Gerea (student la Stanford), George Chichirim (student la Oxford), Răzvan Ursu (clasa a XII-a şi viitor student prin Germania sau Anglia), George Prodan (clasa a XII-a şi viitor... mare fizician la Măgurele), Răzvan Efrim (clasa a XI-a şi speră să calce pe urmele lui Paul Gerea), Mihai Iliant (clasa a XI-a), Robert Păşcălău (clasa a X-a), Darius Gabriel Mardaru (clasa a IX-a).
 
Cum a fost anul 2017 şi ce bucurie imensă i-au făcut aceşti olimpici directorului Vasile Nicoară în cel de-al 15-lea mandat... „În ultimii 10 ani trăiesc mari emoţii prilejuite de această situaţie a premierii. Mi-e teamă că nu o să mai avem atâţia faţă de anul trecut şi să nu lăsăm o imagine mai puţin favorabilă. Acum am bucuria de a fi avut opt elevi olimpici internaţionali, toţi cu valoroase premii şi poziţii, dar ce mă încântă cel mai mult este că deja îl avem pe primul olimpic internaţional de la clasa a IX-a şi că s-a produs ştafeta, lucru care îmi dă mari speranţe. Iar faptul că deja furnizăm studenţi unor universităţi ca Stanford sau Oxford e deja o carte de vizită impresionantă pentru şcoala noastră“, a mărturisit dr. Nicoară, adăugând că, faţă de anul trecut sau acum doi ani, s-au obţinut cu trei premii mai mult.
 
Juniorul despre care vorbeşte directorul este Darius Gabriel Mardaru, „produsul“ Şcolii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart“, o instituţie care în ultimii ani s-a remarcat în cele mai diverse domenii, datorită colectivului profesoral care s-a sudat acolo. De altfel, ieri, prof. Loredana Busuioc, director, se simţea foarte mândră să afirme că nu e neapărat nevoie să pleci în clasa a V-a la un colegiu pentru a atinge performanţa şi că, iată, Darius este dovadă că şi o şcoală de cartier se ambiţionează să ofere educaţiei constănţene olimpici.
 
Prezent la evenimentul de ieri din sala „Coriolan“, inspectorul şcolar general, Petrică Miu, a promis că, în anul şcolar viitor, Constanţa va avea un centru de excelenţă judeţean. S-ar părea că deja s-au conturat locaţia şi colectivul de profesori, mai rămâne să se hotărască un director...
 
Acelaşi „general“ a ţinut să-i felicite pe elevi, dar şi pe profesorii care le-au fost alături în atingerea performanţei. Ei sunt: prof. Monica Dumitru (declarată şi profesorul anului la Colegiul „Mircea“), prof. Gabriela Constantinescu, prof. Daniela Ravoiu, prof. Mirela Chichirim, prof. Ion Băraru, prof. Adina Dogărescu, prof. Mihaela Deancu, prof. Adrian Nicolescu şi prof. Lidia Carmen Zaharia (fost director al Şcolii nr. 18 şi profesorul căruia Darius îi datorează succesul înregistrat în urmă cu două săptămâni în Olanda).
 
Totodată, şeful ISJ Constanţa le-a mulţumit şi părinţilor fără de care e clar că nu se puteau realiza toate acestea. Nu ştim câţi dintre aceşti olimpici extraordinari se meditează şi în particular, dar ştim că la „Mircea“ sunt profesori care petrec în afara normei multe ore cu elevii pe care îi simt că promit să atingă performanţa şi care merită tot respectul nostru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • junior 21 Dec, 2017 08:22 Felicitari tuturor, cadre didactice si elevi! Anul trecut au avut din octombrie primul olimpic international de clasa a IX-a, cu aur la Olimpiada Internationala de Astronomie, provenit tot de la alta scoala, respectiv de la "Tudor Arghezi' din Navodari.