Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă recunoaștere a echipei redacționale a revistei „Jurnal de bord”, a Colegiului Național Militar „Al. I. Cuza” din Constanța

ro

09 Sep, 2020 00:00 2255 Marime text

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia a finalizat cea de-a IX-a ediție a Proiectului cultural-artistic „Aproape de voi”, o competiție care îşi propune să stimuleze creativitatea şi originalitatea elevilor şi să-i atragă spre universul jurnalismului, cultivându-le gustul pentru frumos, adevăr, imparţialitate.
 
După ce în urmă cu patru luni revista „Jurnal de Bord” a Colegiului Național Militar „Al. I. Cuza” din Constanța obținea premiul I la Concursul național al revistelor școlare organizat de Școala Gimnazială nr. 7 din Reșița și de I.S.J. Caraș- Severin, iată că o nouă recunoaștere vine de la Concursul Revistelor Școlare „Aproape de voi”, ediția a IX-a, organizat de Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia. Echipa redacțională a revistei „Jurnal de Bord” a primit premiul al II-lea.

Înființată anul trecut, la propunerea prof. Mădălin Roșioru, catedra de limba franceză, revista colegiului „CNMAIC - Jurnal de bord”, l-a avut ca redactor-șef pe elev sg .maj. Petru Rîlea, care experimentase redactarea de publicații la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, de unde se transferase. Dar cum Petru Rîlea a finalizat studiile liceale, deci a părăsit băncile Colegiului Național Militar „Al. I. Cuza”, în curând după începerea anului școlar vom face cunoștință cu noul redactor șef.
 

Despre Proiectul cultural-artistic „Aproape de voi”

O competiție ale cărei obiective sunt reperarea și aplicarea tehnicilor clasice şi moderne de documentare, investigare, redactare şi tehnoredactare a unei publicaţii şcolare; dezvoltarea comportamentului prosocial și a abilităților de comunicare, promovarea spiritului de echipă în rândul elevilor; realizarea unui schimb de experiență între profesori, elevi și oameni de presă implicați în proiect.

Concursul este coordonat de prof. Gina Șerban și prof. dr. Const. Miu și a fost gândit să răspundă necesității formării la elevi a deprinderilor de redactare a unor articole pe diferite teme, necesitatea însuşirii tehnicilor clasice şi moderne de documentare, investigare, redactare şi tehnoredactare a unei publicaţii şcolare, precum și necesitatea consolidării comportamentelului prosocial, dezvoltarea capacităților de socializare și comunicare, lucrul în echipă.

În acest context, tinerii pasionați de jurnalism, au nevoie să se perfecționeze, să vină în contact cu alți tineri cu pasiuni comune, să își verifice aptitudinile în concursuri de profil. Astfel, realizarea unui articol pentru revista școlii, a clasei, sau pentru o revistă de specialitate, le permite elevilor să-și dezvolte comportamentul prosocial, să lucreze în echipă, să socializeze și să comunice eficient cu oamenii pe care îi promovează în articolele lor. De asemenea, elevii vor intra în contact direct în cadrul concursului final, putând împărtăși din experiența lor atât în cadrul simpozionului cât și pe parcursul evenimentului final al proiectului.
 
Citește și:

La Concursul național de reviste școlare, publicația Colegiului „Al.I. Cuza” a obținut premiul I

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii