Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Când vor avea loc examenele naționale în anul școlar 2024-2025! Schimbări importante în calendarul Bacalaureatului și Evaluării Naționale

ro

29 Aug, 2024 15:13 178 Marime text
Examen de BacalaureatMinistrul Educației, Ligia Deca anunță că astăzi, în ședința Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației, au fost avizate calendarele examenelor pentru anul școlar viitor.

Potrivit calendarului avizat în comisie, simularea examenului de bacalaureat va începe pe 24 martie cu proba la Limba şi literatura română. Aceasta va fi urmată pe 25 martie de proba obligatorie a profilului, iar pe 26 martie de proba la alegere a profilului şi specializării.

De asemenea, absolvenţii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 27 martie proba la Limba şi literatura maternă.

Conform sursei citate, simularea Evaluării naţionale va începe pe 17 martie cu proba la Limba şi literatura română, care va fi urmată pe 18 martie de proba la Matematică şi pe 19 martie de proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Totodată, calendarul avizat de Comisia de Dialog Social prevede că Evaluarea naţională va începe pe 23 iunie cu proba la Limba şi literatura română şi va fi urmată pe 25 iunie de proba la Matematică şi pe 27 iunie de proba la Limba maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Rezultatele inițiale vor fi afişate pe 3 iulie, iar vizualizarea lucrărilor şi depunerea contestaţiilor se va putea face între 3 - 5 iulie.

Pe 10 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Conform sursei citate repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc pe 23 iulie 2025, iar opţiunile pentru admiterea la liceu se vor completa între 14 şi 21 iulie.

În informațiile furnizate de Ministerul Educației se arată că pentru prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat pentru anul viitor pe 27-29 ianuarie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 29 - 31 ianuarie competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba maternă, 3 - 5 februarie competenţele de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 5 - 7 februarie competenţele digitale.

Pe data de 10 iunie se va susține prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, fiind urmată de proba obligatorie a profilului pe 11 iunie.

Pe 13 iunie absolvenții vro susține proba la alegere a profilului şi specializări, iar candidaţii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 16 iunie proba la Limba maternă.

Rezultatele inițiale vor fi afişate pe 20 iunie când vor putea fi depuse şi contestaţiile. De asemenea pe 23 - 24 iunie vor putea fi vizualizate lucrările şi se vor mai putea depune contestaţii.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

Calendarul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat pentru anul viitor prevede că pe 4-5 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 5 august se vor evalua competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba maternă, pe 6 august competenţele digitale, iar pe 7-8 august competenţele de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va susţine pe 11 august. Ea va fi urmată pe 12 august de proba obligatorie a profilului, iar pe 13 august de cea la alegere a profilului şi specializării. Candidaţii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 14 august proba la Limba maternă.

Pe 18 august vor fi afişate rezultatele la probele scrise. Între 18 şi 20 august vor putea fi vizualizate lucrările şi depuse contestaţiile.

Citește și: 

Luni încep probele de competențe din cadul examenului! Când vor avea loc următoarele probe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii