Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:11 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paginile de Internet ale liceelor, între foarte bune, bune şi deloc

ro

18 Apr, 2011 02:36 4334 Marime text
cap_1.jpgDirectorii unităţilor şcolare sunt străini de ceea ce înseamnă un site bine informat, pe care elevii să poată găsi informaţiile de care au nevoie

În secolul Internetului şi al vitezei în care trăim, se ştie că pentru a promova un produs sau o afacere ai nevoie de un site bine structurat şi informat. Patronii de cluburi şi de discoteci s-au orientat la timp şi şi-au făcut site-uri, pe care navigă adolescenţii în căutare de distracţii. Din păcate însă, această regulă nu se aplică şi la unităţile şcolare din judeţul Constanţa, care, chiar dacă şi-au făcut pagini de Internet, au uitat să le actualizeze. Altele însă nici nu au site prin intermediul căruia elevii şi părinţii să fie la curent cu noutăţile vieţii şcolare. Am analizat şi noi site-urile celor 15 colegii, celor 14 licee teoretice şi al celor 20 de grupuri şcolare din judeţul Constanţa şi am rămas surprinşi de faptul că managerii unităţilor şcolare sunt străini de ceea ce înseamnă un site bine informat, pe care elevii să poată găsi informaţiile de care au nevoie.

Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa are un site actualizat, unde găsim informaţii despre istoricul unităţii de învăţământ, resurse umane, catedre, proiecte şi concursuri. De asemenea, pagina de Internet a liceului conţine date despre activitatea educativă, despre succesele obţinute de elevi la diverse olimpiade şi concursuri. Nu în ultimul rând, pe site este afişat şi orarul pentru anul de învăţământ în curs. Site-ul Colegiului Naţional Mihai Eminescu din Constanţa conţine informaţii despre catedre, proiecte, rezultate deosebite ale elevilor, galerie foto, dar şi oferta educaţională. De asemenea, pe pagina Colegiului Mihai Eminescu este şi un chat, prin intermediul căruia elevii pot comunica. Pe site mai este postată o colecţie de filme care prezintă realizările şcolare şi extraşcolare ale elevilor. Pe pagina de Internet a Colegiului Tehnic Tomis Constanţa găsim informaţii despre istoria liceului, profesorii care au marcat istoria şcolii, lista elevilor şefi de promoţii. De asemenea, cei interesaţi să urmeze studiile la Colegiul Tomis pot vedea oferta educaţională pentru anul în curs. Din păcate, cea pentru anul de învăţământ 2011-2012 nu a fost actualizată. Pe site a fost actualizată doar rubrica privind înscrierile pentru învăţământul „A doua şansă". La capitolul Proiecte şi programe sunt afişate cele pe anul şcolar 2009-2010. Colegiul Tehnic Energetic din Constanţa are un site care conţine oferta educaţională, informaţii despre baza materială, personal, programe şi proiecte derulate, regulamente, activităţi extraşcolare, planul de acţiune al şcolii şi rezultatele elevilor. De asemenea, pe pagina de Internet a colegiului poate fi citită şi revista redactată de elevi „ „Atitudini". Colegiul Dobrogea din Castelu are un site unde elevii pot găsi informaţii utile despre istoricul liceului, resurse umane, ofertă şcolară, proiecte demarate. Şi site-ul Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia este actualizat, cu informaţii despre unitatea şcolară, profesori, elevi, proiecte demarate, parteneriate şi activităţi.

Liceul Ovidius are site în patru limbi

site_licee_ovidius.jpgLiceul Teoretic Ovidius din Constanţa oferă cititorilor informaţii în patru limbi: română, franceză, engleză şi germană. Pe pagina de Internet a liceului putem găsi informaţii despre oferta educaţională, rezultatele elevilor, baza materială, regulamentele şcolii. De asemenea, cei interesaţi pot afla informaţii despre elevi, profesori,

activităţi extracurriculare, admitere, examene şi concursuri şcolare. Pe pagina Liceului Teoretic George Călinescu din Constanţa aflăm date despre consiliul pentru curriculum şi despre consiliul de administraţie. Părinţii şi elevii se pot informa despre examene Cambridge, Business English Certificate, cursuri opţionale de sport şi limbi străine. Rubrica Evenimente 2011 conţine informaţii utile despre metodologia de evaluare naţională, metodologie Bacalaureat, lista disciplinelor, calendarul Bacalaureatului, echivalare proba C, lista examene echivalate, echivalare proba D, dar şi metodologia pentru Bacalaureatul în limba franceză, programe de Bacalaureat în franceză, metodologia de admitere, calendarul de admitere şi proba de verificare a cunoştinţelor de limbă. Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din Constanţa pot afla de pe pagina de Internet a unităţii şcolare informaţii despre baza materială, despre cele 11 catedre de sport şi despre foştii elevi care au realizat performanţe în lumea sportului. De asemenea, site-ul conţine informaţii despre admitere, Bacalaureat şi diferite proiecte.

Site-ul Liceului Teoretic Traian, unul dintre cele mai bune

Un site actualizat are şi Liceul Teoretic Traian. Atât elevii, cât şi părinţii pot afla rezultatele la toate olimpiadele judeţene şi naţionale, orarul elevilor şi cel al profesorilor. Site-ul oferă şi date despre activităţile extracuriculare, Bacalaureat 2011, dar şi informaţii pentru profesori, programe, regulamente. Părinţii au la dispoziţie şi situaţia înscrierilor în clasa a V-a, dar şi oferta educaţională pentru anul 2011-2012. Liceul Teoretic Lucian Blaga prezintă pe pagina de Internet informaţii despre înscrierile în clasa I, Legea Educaţiei Naţionale, proiecte, concursuri, bacalaureat 2011, examene naţionale 2011, programe şcolare în vigoare. Pe site este şi un catalog online, unde părinţii pot vedea notele şi absenţele copiilor. Şi site-ul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa este actualizat săptămânal. Părinţii au la dispoziţie un catalog online, prin care sunt ţinuţi la curent cu notele copiilor. De asemenea, pe site mai sunt postate informaţii despre evenimentele din liceu, despre admitere şi Bacalaureat 2011. Un site util atât profesorilor, cât şi elevilor. Pe pagina de Internet a Liceului Teoretic Callatis din Mangalia este prezentată situaţia înscrierilor în clasa I, oferta pentru anul şcolar 2011-2012, dar şi informaţii despre Bacalaureat 2011. Nu în ultimul rând, site-ul conţine şi informaţii despre baza materială, despre directorii care au fost la cârma unităţii şcolare de-a lungul anilor, asociaţia părinţilor, regulamente, proiecte şi evenimente.

site_licee_bratescu.jpgMai puţin informat este site-ul Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu din Constanţa. Cu toate acestea, de pe pagina de Internet a colegiului am aflat oferta educaţională, rezultatele şcolare ale elevilor, despre proiecte şi parteneriate.

Licee şi colegii fără pagini de Internet

Un site neactualizat şi sărac în informaţii are Liceul Teoretic Băneasa. Pe pagina de Internet a unităţii şcolare găsim doar date din istoricul liceului, oferta educaţională pentru anul 2010-2011 şi lista cu profesori. Site-ul Liceului Teoretic Decebal din Constanţa conţine informaţii despre istoricul unităţii şcolare, clase, cadre didactice, un plan de şcolarizare şi galerie foto. Site-urile Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, Colegiului Comercial Carol I, Colegiului Tehnic Vasile Pârvan - toate din municipiul Constanţa şi al Colegiului Economic din Mangalia sunt neactualizate. Colegiul Tehnic de Marină Al. I. Cuza din Constanţa, Colegiul Tehnic Pontica din Constanţa, Colegiul Agricol Poarta Albă, Colegiul Naţional Kemal Ataturk din Medgidia, Colegiul Tehnic N. Titulescu din Medgidia, Liceul Teoretic A. Saligny din Cernavodă şi Liceul Teoretic din Murfatlar nu au site-uri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • profesor 18 Apr, 2011 07:20 Mai sunt si alte grupuri scolare care au site.Vizitati www.gscfr.ro