Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București Liceul „George Călinescu” Constanța va implementa educația media pentru elevi și profesori

ro

17 Sep, 2024 11:12 178 Marime text
Liceul „George Călinescu” Constanța. Foto: Facebook Liceul „George Călinescu” Constanța

Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța este una din cele trei instituții partenere ce vor asigura implementarea proiectului „Empowering Minds: Navigating the Media Maze” (AEIF 2024), proiect derulat în perioada septembrie 2024 – septembrie 2025, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, ca urmare a obținerii unui grant federal individual Alumni Engagement Innovation Fund în anul 2024, în valoare de aproximativ 25.0000 $.
 
Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Lorin Sălăgean” Drobeta Turnu-Severin și Colegiul Național „Zinca Golescu” Pitești, își propune să abordeze și să implementeze conceptul de educație media în rândul elevilor și al profesorilor din învățământul preuniversitar de stat din România.
 
Coordonatorii proiectului, respectiv Nadina Carmen Nicolici (Lorin Sălăgean), Iuliana Dode (George Călinescu) și Aida Mihaela Grecu (Zinca Golescu) sunt profesori cu experiență vastă în domeniul educației media, aceștia participând la diferite stagii de formare în străinătate, printre care amintim programul Fulbright Teaching Excellence and Achievement (Fulbright TEA), cursul The Online Profesional English Network (OPEN) și conferința National Association for Media Literacy Education (NAMLE).
 
Pe durata desfășurării proiectului Empowering Minds vor avea loc activități ce țin de universul educației media la nivelul grupului țintă, format din 75 de elevi cu vârste curprinse între 15 și 18 ani, elevi din cadrul celor trei instituții partenere. Activitățile cu elevii vor cuprinde atât sesiuni online sincron, cât și sesiuni față în față, în fiecare dintre școlile partenere.
 
De asemenea, proiectul prevede activități directe, sub forma unor conferințe, la nivelul grupului țintă, format din 150 de profesori de diferite specializări din cele 3 regiuni în care se află instituțiile partenere. Astfel, în lunile aprilie (Pitești), iunie (Constanța) și septembrie 2025 (Drobeta Turnu-Severin) profesorii din cele trei județe vor putea participa la aceste sesiuni de informare interactive, unde vor fi invitați speakeri de specialitate în domeniul educației media.
 
„Media și implicațiile sale în viața socială și în educație se situează în centrul preocupărilor mele de câțiva ani și, după numeroase cursuri și stagii de formare la care am participat, cursuri pe care le-am susținut eu ca formator, schimburi de experiență și diferite activități, a venit timpul unui proiect mai amplu, care să ofere acces la informație și la experiențe practice cât mai multor persoane din domeniile de interes. Media literacy și Critical thinking sunt competențe necesare în societatea contemporană; prin proiectul pe care îl propunem, alături de colegii mei din liceu: Daniela Ianole, Daniela Stoian și domnul director, Vasile Mihăilă, urmărim să sprijinim cât mai mulți profesori din țară să primească informații despre instrumentele media, să le utilizeze la clasă, să se implice în studii de cercetare în domeniu”. – declară prof. dr. Iuliana Dode, directorul adjunct al Liceului Călinescu, unul dintre inițiatorii proiectului Empowering Minds.
 
„Liceul Teoretic George Călinescu Constanța se mândrește cu o multitudine de proiecte inovatoare, identificându-se astfel ca un liceu unde spiritul liber îi ajută pe elevi să-și dezvolte personalitatea, în contextul cultural contemporan. Sunt convins că echipa de proiect va reuși să organizeze evenimente cu un impact puternic asupra elevilor noștri, care au nevoie de un set robust de competențe media și de gândire critică în formarea lor”. – declară domnul director al Liceului Teoretic George Călinescu, Constanța, profesorul Vasile Mihăilă.
 
Citește și:
O nouă licitație pentru reabilitarea Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța. Precedenta a fost anulată!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii