Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:33 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru elevi eliminaţi pentru fraudă şi peste 800 de absenţi, la prima probă a simulării Bacalaureatului la Constanţa

ro

08 Mar, 2016 00:00 2477 Marime text
Peste 9.000 de elevi din Constanța s-au înscris la probă de Limbă română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat. Dintre cei 9.768 de elevi înscrişi, 856 au absentat. Alţi patru elevi au fost eliminaţi din examen din cauza fraudelor, ei încercând să copieze cu ajutorul telefonului mobil. Cei patru provin de la următoarele instituţii de învăţământ: doi de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, unul de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ şi unul de la Colegiul Tehnic Energetic Constanța.
 
Astăzi, se va desfăşura proba la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 9 martie, va avea loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Joi, 10 martie, elevii clasei a XII-a vor susține proba la alegere a profilului şi specializării (Geografie, Anatomie și fiziologie, Biologie vegetală, Logică și argumentare, urmate de Fizică, Chimie, Ştiinţe socio-umane).
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, la nivelul județului, numărul de participanți la simulare, pe probe, este următorul: Limba și literatura română - 9.768 de candidaţi, Limba maternă - 14 candidaţi, Matematică - 7.467 de candidaţi, Istorie - 2.301 candidaţi, Geografie, Anatomie și fiziologie, Biologie vegetală, Fizică, Chimie, Ştiinţe socio-umane - 4.810 candidaţi.
 
Probele la simulările naționale încep la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de trei ore. Evaluarea lucrărilor scrise se realizează de către profesori evaluatori din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, dintre care unul care predă la clasă. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, iar notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, se pot trece notele în catalog.
 
La fel ca în anii precedenți, subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor fi unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.
 
„Obiectivele simulării examenului de Bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii elevilor”, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat de presă. Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii