Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 27 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Performanță Elevi români medaliați cu aur și bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică

ro

27 Aug, 2024 15:43 209 Marime text

Sursa foto: Facebook/ Ministerul Educației







 
Echipa României participă la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) seniori, care se desfășoară în perioada 17-27 august 2024 în orașele Vassouras și Barra do Piraí, Rio de Janeiro, Brazilia, potrivit unui anunț al Ministerului Educației, postat pe pagina de Facebook.
 
Cei cinci elevi din lotul țării noastre au obținut trei medalii de aur -Mendelsohn M. Mendel Emanuel, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București; Ciocârlan F. Mihai Bogdan, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București; Voicu C. Teofil, clasa a XII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca.
 
Două medalii de bronz au obținut Bichir R. Teodor, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București și Stănoiu M. Ioana, clasa a XI-a, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București.
 
Echipa a fost coordonată de către prof. NAGHI Elisabeta Ana, Ministerul Educației, și prof. dr. CRĂCIUN Petru, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentanți ai Consiliului Internațional al IOAA.
 
Competiția a constat în susținerea a patru probe: teoretică, observații de noapte pe cer și Sky map, planetariu și analiza datelor, conform ministerului.
 
La competiție au participat 53 de țări de pe toate continentele lumii.
 
Pregătirea și selecția loturilor s-au realizat la Suceava, de către Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică CYGNus, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.
 

„Este cel mai bun rezultat ca număr de medalii de aur obținut de România la aceasta competiție!
Felicitări tuturor! ”, spun reprezentanții Ministerului Educației.
 

 
 
 Citește și
Elevi români medaliați la Olimpiada Internațională de Geografie din Irlanda. Unul din ei a obținut medalia de aur
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii