Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 400 de elevi din județul Constanța, la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Lectură „Lectura ca abilitate de viață“

ro

12 Mar, 2022 08:54 1999 Marime text
Peste 400 de elevi participă la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Lectură Lectura ca abilitate de viață. Foto: Pixabay438 de elevi constănțeni participă în acest an școlar la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Lectură Lectura ca abilitate de viață
 
Potrivit unui comunicat al ISJ Constanța, astăzi, 12 martie 2022, începând cu ora 10:00, are loc etapa județeană a Olimpiadei Naţionale de Lecturã Lectura ca abilitate de viață – nivel liceal, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu  Liceul Teoretic „Traian”, din Constanța.

„Conform regulamentelor Ministerului Educației cu privire la derularea olimpiadelor și concursurilor școlare, etapa județeană a Olimpiadei Naţionale de Lecturã Lectura ca abilitate de viață – nivel liceal, se va desfășura cu participare fizică, respectându-se toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.
Accesul elevilor este permis, pe baza carnetului de elev, în intervalul orar 09:00-09:30.
Timpul de lucru este de 3 ore“ - au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Programa olimpiadei respectă atât programa pentru cursul opțional Lectura și abilitățile de viață, aprobată prin OMECTS nr. 3961/2012, cât și programele pentru disciplina limba și literatura română și pentru discipline conexe, pentru nivelul liceal.

Calificarea elevilor la etapa imediat următoare a olimpiadei este condiționată de obținerea unui punctaj minim de 50 de puncte.

La etapa națională a olimpiadei vor participa câte doi elevi din fiecare județ, câte unul pentru fiecare nivel, în conformitate cu prevederile art. 15 al Metodologiei-cadru, cu respectarea ierarhiei valorice și a punctajului minim prevăzut de Regulamentul specific nr. 26139 din 01.03.2022.

La etapa județeană, în cazul egalității de puncte între candidații aflați pe ultimele locuri calificabile, se aplică, în ordine, criteriile specifice de departajare, stabilite de Comisia de organizare, evaluare și soluționare a contestațiilor și afișate, cu cel puțin cinci zile înainte de desfășurarea probei, respectiv:
  • punctajul obținut la subiectul al treilea;
  • punctajul obținut la primul subiect. 
Eventualele contestații se pot depune duminică, 13.03.2022, în intervalul 08:00-11:00, la secretariatul centrului de concurs, Liceul Teoretic „Traian” Constanța.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii