Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
23:23 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste o sută de elevi constănţeni înscrişi la Evaluarea Naţională 2019, absenţi la prima probă scrisă. Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenţii (galerie foto)

ro

19 Jun, 2019 00:00 2858 Marime text
Potrivit ISJ Constanţa, 5.527 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Constanţa s-au înscris pentru a susţine probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale în 117 centre de examen, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale. Pe data de 18 iunie 2019 a avut loc prima probă, cea la Limba şi literatura română. La examen au fost prezenţi 5.412 elevi, iar 115 au fost absenţi.
 
Ulterior, pe data de 20 iunie se va desfăşura proba scrisă la Matematică, urmată, pe data de 21 iunie, de proba scrisă la limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 25 iunie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 - 20.00, pot fi depuse eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 26 şi 28 iunie. Pe data de 29 iunie vor fi afişate rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor.
 
Proba scrisă a început la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli a fost permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei respective, până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev. Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calcului mediei ponderate între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).
 

Iată subiectele de la Limba şi literatură română!

 
La primul subiect, candidaţii au avut de prezentat două trăsături ale genului dramatic, în general, şi două trăsături detaliate ale genului dramatic, valorificând un fragment dat - din Horia Lovinescu „Ultima cursă”. De asemenea, la subiectul al doilea, au avut de redactat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activităţi de lectură. În plus, au avut mai multe cerinţe de gramatică şi vocabular.
 
Precizăm că subiectele se elaborează în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, ţinând seama de următoarele cerinţe: să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională; să aibă un nivel mediu de dificultate şi să permită rezolvarea în 120 de minute.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii