Platformă dedicată antreprenoriatului social, lansată la Liceul Teoretic Ovidius
Platformă dedicată antreprenoriatului social, lansată la Liceul Teoretic Ovidius
04 Apr, 2022 14:33
ZIUA de Constanta
1721
Marime text
În zilele de 31 Martie și 1 Aprilie 2022, Liceul Teoretic „Ovidius” a organizat un eveniment de prezentare a rezultatelor intermediare ale proiectului Erasmus+ „Make Sense – Social Entrepreneurship for School Education”, alături de reprezentanți ai partenerilor instituționali din Italia (EULAB Consulting, Roma și Fondazione Monnalisa, Arezzo), Slovenia (Gimnazija Celje-Center), Irlanda de Nord (GEMS Northern Ireland Limited și Malone Integrated College, Belfast).
Potrivit unui comunicat al Liceului Teoretic Ovidius, cu acest prilej, a fost prezentată platforma educațională, ce cuprinde 5 module, dedicată antreprenoriatului social dezvoltată în acest proiect și care reprezintă punctul de plecare în definirea unui curriculum ce urmează a fi implementat în anul școlar viitor în școlile partenere.
Liceul Teoretic “Ovidius” a fost reponsabil pentru realizarea modulului dedicat competențelor digitale si tehnologice, elaborat de prof. Alina Chirilă și prof. Alina Nițu, aceasta din urmă asigurând și dezvoltarea din punct de vedere tehnic a platformei. Componenta de evaluare a acestor competențe a fost asigurată de prof. Rodica Crăciun astfel încât utilizatorii platformei să poată primi un feed-back imediat după parcurgerea activităților de învățare.
Evenimentul a cuprins și prezentarea experiențele instituțiilor și asociațiilor locale, naționale și regionale care au răspuns la invitația echipei de proiect de la Liceul Teoretic “Ovidius” de a-și împărtăși proiectele similare relevante.
Prof.univ.dr. Eden Mamut, secretar general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră a prezentat participanților impactul activităților economice asupra mediului marin si necesitatea atingerii unei „creșteri albastre”, care să respecte echilibrele naturale, iar Daniela Marișcu, antreprenor, reprezentanta Romanian Business Leaders, i-a provocat pe elevii prezenți să găsească idei de business care să contribuie la dezvoltarea comunităților locale.
Implicarea sectorului de afaceri în protecția mediului a fost abordată de Andreea Ionașcu, ce a prezentat proiectele de responsabilitate socială derulate de companii cu sprijinul ONG Mare Nostrum, iar Lorela Florescu a arătat participanților care a fost drumul unui proiect extrem de important pentru Constanța, de la idee până la obținerea statutului de Capitală a Tineretului din România.
Centrul de Resurse pentru Educație Economică, prin directorul său, prof. Victor Mihalașcu si prin prezentarea realizata de elevii Andrei Manea si Vanessa Cupșan, a arătat importanța existenței unui mentor în formarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor, iar dna Mihaela Belcin, reprezentanta Cluburilor Rotary, a prezentat inițiative concrete de antreprenoriat social, derulate în programe accesibile celor interesați, chiar în această perioadă.
Coordonatorul proiectului, prof. Carmen Bucovală, a declarat că „partenerii de proiect care au participat la această întâlnire au apreciat în mod deosebit calitatea platformei de e-learning realizate, ca și contribuția liceului nostru la dezvoltarea modulelor de curs și a instrumentelor de evaluare. În continuare, proiectul va asigura dezvoltarea unui curriculum de antreprenoriat social care va fi integrat in activitățile anului școlar viitor.”
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii