Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 03 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portofoliul personal al elevului devine obligatoriu din toamnă

ro

03 Aug, 2024 12:49 251 Marime text
Sursa foto: Pexels







Portofoliul personal al elevului a fost introdus în Legea Educației încă din 2011, dar acesta  nu a fost pus în practică până acum. Abia din această toamnă, copiilor de grădiniţă, de la grupele mari şi mijlocii, precum şi elevilor de la clasa pregătitoare li se vor întocmi astfel de dosare.
 
Începând cu grupa mijlocie de la grădiniţă şi la nivel şcolar cu clasa pregătitoare, până la absolvirea liceului, fiecare preşcolar sau şcolar trebuie să aibă centralizate datele privind toate rezultatele, diplomele şi recomandările primite pe parcursul anilor de studiu.
 
Ce este dosarul educational și ce va conține
 
Dosarul va conţine toate rezultatele şcolare, respectiv fişa matricolă şi notele obţinute la examenele naţionale sau la olimpiade. Totodată vor mai fi anexate diplomele, certificatele şi documentele primite de elevi pentru diverse activităţi.
 
 
Potrivit Ministerului Educației, portofoliul educațional va sta la baza planurilor de învățare individualizate la nivelul fiecărui elev.
 
De asemenea, la finalizarea clasei a  VIII-a, consilierul școlar și dirigintele au obligația să emită  o recomandare de încadrare în educația secundară superioară, având caracter de orientare școlară pentru fiecare elev în parte. Recomandarea este emisă în baza unei evaluări specifice, care se comunică elevului și părinților/reprezentantului legal. La elaborarea recomandării sunt consultate și cadrele didactice de la clasă. Recomandarea are un caracter orientativ în stabilirea celor mai potrivite opțiuni pentru profilul fiecărui elev și se include în portofoliul personal educațional.

După finalizarea învățământului obligatoriu, portofoliul educațional va fi menținut activ și poate fi completat cu rezultate ale activităților de învățare pe tot parcursul vieții.
 
 
 
Citește și
 Ministerul Educației face verificări în toate universitățile din România legat de hărțuire sexuală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii